Dünya:
ALMANYA: TOLERANS GÖSTERMEYİZ

ALMANYA: TOLERANS GÖSTERMEYİZ

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Erdoğan yandaşları tarafından Almanya’da kurulan DAVA Partisi için "Tolerans gösterilmeyecektir" uyarısında bulundu. Almanların tepkisi büyürken DAVA Partisi Başkanı Teyfik Özcan, Erdoğan’ı doğum gününe davet etti.

Alman İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Bild Gazetesi’ne yaptığı açıklamada adeta Ankara’ya nota verdi. Faeser, "Almanya’daki seçimleri dışarıdan etkilemeye yönelik hiçbir girişime tolerans gösterilmeyecektir“ açıklamasını yaptı.
AB üyesi ülkelerde bu seçimler yapılıyor ve her ülkeden Avrupa Parlamentosu’na milletvekilleri gönderiliyor. DAVA’nın amacı, en az bir milletvekilini Avrupa Parlamentosu’na gönderebilmek.

Bunun için parti, Türk kökenliler ile ülkedeki İslam dinine mensup diğer göçmen kökenlilerin oylarını alma düşüncesinde. DAVA Partisi, kamuoyunda tanınmış bir parti değil ve kurucuları da daha önce çeşitli kereler AKP’nin Almanya’daki lobi kuruluşlarında yer almış kişiler.

BAŞKANIN MİTİNG PLANI

Başkan Teyfik Özcan, Türkiye’deki seçimler için Almanya’da propaganda yapmasına izin verilmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, bizzat doğum günü için çağırmıştı.

"10 bin arkadaş ile burada kutlamaya çağırıyorum" diyen Özcan, bu sayede Erdoğan’ın siyasi nedenlerle değil, doğum günü nedeniyle gelmiş sayılacağını ve Almanya’da miting yasağını delebileceğini savunmuştu. 

TÜRK PARTİLERİNE İLGİ DÜŞÜK

Avrupa ülkelerinde AP seçimlerine katılım oranları çok düşük. Bu nedenle, eğer belirli kitleleri harekete geçirebilirse, DAVA Partisi AP’ye milletvekili gönderebilir.

Tabii bunun için, Türk kökenlilerin bir kısmının bu partiye oy vermesi gerekiyor. Oysa Almanya’daki Türklerin çok büyük çoğunluğu daha önce kurulmuş olan Türk partileri ya da Türk kökenlilerin kurduğu çeşitli partilere hiç ilgi göstermemişti.

DAVA’nın da aynı şekilde fazla oy alması beklenmiyor.
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku