Dünya:
'ASKERİ DESTEĞİ KESİN'

"ASKERİ DESTEĞİ KESİN"

ABD'li Senatör Bernie Sanders, "İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ahlaksız savaşına fon sağladığı" gerekçesiyle Washington'un İsrail'e yapmayı planladığı 10 milyar dolarlık yeni askeri desteği durdurması çağrısında bulundu.

Sanders İsrail'in Gazze'deki askeri harekâtını 'Netanyahu'nun Filistin halkına karşı yasadışı, ahlaksız, acımasız ve son derece orantısız savaşı' olarak nitelendirerek, Kongre'den İsrail'e yapılması önerilen milyarlarca dolarlık askeri yardımı engellemesi yönünde bir kez daha çağrıda bulundu.
"Artık yeter" diyen Senatör, "Kongre, bu finansmanı reddetmeli. Birleşik Devletleri'nde vergi ödeyenler, Gazze'deki masum erkek, kadın ve çocukların hayatlarının yok edilmesine ortak edilmemeli" diye konuştu.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: GAZZE FİLİSTİN TOPRAĞIDIR

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrailli Bakanlar Smotrich ve Ben-Gvir'in kışkırtıcı ve sorumsuz açıklamalarını reddeden bir bildiri yayınladı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Salı günü yaptığı açıklamada, Filistinlilerin Gazze'den kitlesel olarak yerlerinden edilmemesi gerektiğini söyledi.
Miller, 'Gazze'nin Filistin toprağı olduğu ve Filistin toprağı olarak kalacağı, Hamas'ın artık geleceğinin kontrolünde olmadığı ve hiçbir terör grubunun İsrail'i tehdit edemeyeceği konusunda açık, tutarlı ve net olduk' dedi.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku