Dünya:
ATİNA YİNE 'İNKAR' ETTİ

ATİNA YİNE 'İNKAR' ETTİ

Erdoğan’ın BM kürsüsünden, Yunan Sahil Güvenlik unsurları tarafından botları batırılan ve boğularak hayatını kaybeden çocukların fotoğrafını gösterip, “Yunanistan, hukuksuz, pervasız geri itmeleriyle Ege’yi bir Mülteci mezarlığına çevirmektedir” demesi üzerine, Yunan hükümeti yine “inkâr ve yalanlama furyasına” girdi.

'YALAN HABER' OLARAK NİTELEDİLER

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Hükümet Sözcüsü Yanis İkonomu fotoğraflarla dünyaya bir kez daha duyurulan dramı yalan haber olarak niteledi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in 77'nci Genel Kurulu görüşmelerinde katılımcılara hitap etmiş ve Yunanistan'ın Ege'deki göçmen zulmüne dikkat çekmişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in 77'nci Genel Kurulu görüşmelerinde katılımcılara hitap etmiş ve Yunanistan'ın Ege'deki göçmen zulmüne dikkat çekmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında "Mülteci krizi kendilerine daha iyi bir gelecek ayırmak için botlarını batırıp ölüme terk etmekle, insanları toplama kamplarına toplamakla bu sorun çözülemez. Yunanistan'ın Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de göçmenlere yönelik zulümlerinin artığını görüyoruz. Geçen hafta 9 aylık Asım bebek, 4 yaşındaki Abdülvaham ve ailesi, Yunan sahil güvenlik güçlerinin botlarını batırması sonucu hayatını kaybetmiştir" ifadelerini kullanmıştı.
 



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku