Dünya:
BRÜKSEL'DE PEŞPEŞE PATLAMALAR
BRÜKSEL'DE PEŞPEŞE PATLAMALAR

Belçika şokta: "Brüksel Havalimanı'ndan sonra metro istasyonunda da patlama"

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Uluslararası Havalimanı'nda iki patlama yaşandı. Saldırılarda 13 kişinin öldüğünü, 35 kişinin ağır yaralandığını duyuran Belçika resmi televizyonu, patlamanın "intihar saldırısı" sonucu gerçekleştiğini belirtti. Havalimanında meydana gelen çifte saldırının ardından bu kez de AB kurumlarına yakın bir metro istasyonunda patlama gerçekleşti. Bu patlamada ise 10 kişi yaşamını yitirirken, 15 kişi de yaralandı. Brüksel'de tüm toplu ulaşımın durdurulduğu belirtildi.



Flemenkçe yayın yapan 'Hey Laatste Nieuws' gazetesi, havalimanında başka bombalar da bulunduğunu yazdı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, terminal binasından dumanların yükseldiğini bildirdi.

Patlamanın, Amerikan Havayolları kontuarının yanında gerçekleştiği bildirildi. Tanıklar patlamanın yerel saatle 08:00'den kısa bir süre önce yaşandığını aktardı.



Sky News'ün olay yerinden bildiren muhabiri Alex Rossi, "Binanın sallandığını hissettim. Toz ve duman vardı. Patlamanın yaşandığı yere gittim ve şoke olmuş insanlar vardı. Buradaki fikir, patlamanın bir çeşit terör saldırısı olduğunu yönünde" dedi.

Belçika medyası havalimanını boşaltıldığını belirtiyor. Havalimanı uçuşlara kapatıldı.

ÖNCE SİLAH SESLERİ DUYULDU SONRA...

Belçika haber ajansları, patlamalardan önce silah sesleri duyulduğunu bildirdi.

Bölgeden bildiren Anadolu Ajansı muhabiri gelişmeleri, "Patlamanın çok şiddetli olduğunu biliyoruz. Çok sayıda ambulans yönlendirildi, yollar kapatıldı. Havalimanından dumanların yükselmesi şiddeti göz önüne koyuyor" diye aktardı.

Brüksel Havalimanı'ndaki patlama, Paris'te 13 Kasım'daki saldırılarda 130 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın başşüphelisi Salah Abdeslam'ın yakalanmasından dört gün sonra yaşandı.

"EVİNİZDEN ÇIKMAYIN"

Avrupa Birliği Komisyonu'ndan yapılan açılamada, saldırıların ardından AB personeline evlerinden çıkmamaları için uyarıda bulunuldu.

Zaventem Havalimanı, Başkent Brüksel'in 11 kilometre kuzeydoğusunda bulunuyor. Patlamanın yaşandığı havalimanı geçen yıl 23 milyondan fazla yolcu kabul etti.

METRO İSTASYONUNDA PATLAMA

Brüksel havalimanında meydana gelen çifte patlamanın ardından bu kez de AB kurumlarına yakın bir metro istasyonunda patlama gerçekleşti.



Havalimanındaki patlamalardan hemen sonra Belçika'da ülke genelinde güvenlik seviyesi en yüksek nokta olan 4'e çıkarıldı.





Hürriyet Gazetesi
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku