Dünya:
DR. ÖZ ARA SEÇİMİ KAYBETTİ

DR. ÖZ ARA SEÇİMİ KAYBETTİ

ABD’de Senato’nun üçte biri olan 35 koltuğu ve Temsilciler Meclisi’nin ise 435 koltuğunun tamamı için yapılan ara seçimlerde oylar sayılmaya devam ediyor.

Oylar sayılırken bütün gözler Senato için kritik bir öneme sahip olan Pennsylvania eyaletinde. Seçimlerde Senato'da çoğunluğunun kimde olacağını özellikle, Pennsylvania ve Georgia'daki sonuçlar belirleyecek. Mevcut düzende Senatoda 50 Cumhuriyetçi ve 50 Demokrat senatör bulunuyor. 51 senatör sayısına ulaşan taraf, Kongrenin bu kanadında çoğunluğun da sahibi olacak.

YÜZDE 1 FARK VAR

Pennsylvania’da Cumhuriyetçilerin adayı medyatik doktor Mehmet Öz ile Demokrat rakibi John Fetterman arasındaki makas da oylar sayıldıkça açılmaya devam ediyor. New York Times’ın paylaştığı resmi olmayan sonuçlara göre Fetterman şu ana kadar sayılan oyların yüzde 49.3’ünü alırken Dr. Öz’ün oy oranı ise yüzde 48.3’te kaldı.

New York Times, “En iyi tahminimiz Fetterman’ın bu seçimi kazanacağı” ifadesiyle gelişmeye yer verirken, oyların sayıldığı yerlere bağlı olarak bu sonuca vardıklarını da duyurdu. Seçim gününden önce posta yoluyla gönderilen oyların sayımına başlanmadığı için ise resmi sonuçların birkaç gün sonra yayınlanabileceği belirtildi.

Öte yandan Fox News de Fetterman’ın Dr. Öz’ü seçim yarışında geride bıraktığını duyurdu. İngiliz haber ajansı Reuters’ın son dakika ibaresiyle aktardığı haberde de Fetterman’ın Dr. Öz Senato yarışında yendiği açıklandı.

OYLAMA 2 YILDA BİR YAPILIYOR

ABD halkı 2 yılda bir 435 sandalyeli Temsilciler Meclisinin tamamı ile 100 sandalyeli Senatodaki 35 koltuk için sandık başına gidiyor.

Bu yıl, Senatodaki 6 yıllık süresini tamamlamayan 29 Cumhuriyetçi ile 36 Demokrat seçimlere girmedi.
 



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku