Dünya:
ERDOĞAN-TRUMP ZİRVESİ ABD MEDYASINDA

ERDOĞAN-TRUMP ZİRVESİ ABD MEDYASINDA

CNN International Beyaz Saray muhabiri Kevin Liptak görüşmeye dair yazdığı yazıda "Hiçbir lider, Erdoğan kadar, Trump'tan istediğini elde edemedi" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ve Trump ile görüşmesi ABD basınında da geniş yankı buldu.

Görüşmeyi takip edenler arasında yer alan New York Times'ın Beyaz Saray muhabiri Michael Crowley, Türkiye'nin operasyonu ile bölge eksenli Amerikan siyasetinin rotasından çıktığını ancak Trump'ın, Erdoğan ile görüşmeleri sırasında, bu hususta hissedilir bir tavır ortaya koymadığını ifade etti.

Washington Post ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın basın toplantısını, iki ülke arasındaki sorunları dile getirme fırsatı olarak kullandığını ve bu noktada, en başta Gülen'in iadesini gündeme getirdiği ifade edildi.

Washington Post'un haberinde, iki ülke arasında kriz yaratan S-400 konusuna ilişkin Trump'ın "Yetkililerimiz çözüm için çalışıyor" ifadeleri yer aldı.

CNN International'da ise Trump'ın Erdoğan için kullandığı "Onun büyük bir hayranıyım" ifadesine atıf yapılarak "Bazı ABD'li parlamenterlerin bu görüşmeden beklediği karşılama bu değildi" denildi.

CNN'in Beyaz Saray muhabiri Kevin Liptak görüşmeye dair yazısında "Hiçbir lider, Erdoğan kadar, Trump'tan istediğini elde edemedi" ifadelerini kullandı.

Kevin Liptak bu sözlerine kanıt olarak Türkiye'nin Suriye operasyonuna yeşil ışık yakılmasını ve S-400 krizinde Trump'ın yaptırım karşıtı tavrını örnek gösterdi.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BELÇİKA'da PKK PROVOKASYONU
Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonu...

Haberi Oku