Dünya:
FRANSA'da ÜSTSÜZ KRİZİ

FRANSA'da ÜSTSÜZ KRİZİ

Hafta sonu Fransa’nın Akdeniz kıyısındaki tatil beldesi Sainte-Marie-la-Mer’de üstsüz güneşlenen bir kadının şikayet üzerine giyinmeye zorlanması ülkeyi ayağa kaldırdı…

Şikayet üzerine ismi açıklanmayan kadının yanına giden jandarma kadının üzerine kıyafet giymesi gerektiğini ve bu şekilde güneşlenmesinin uygun olmadığını söyledi. Olay yerel basına yansıyınca kriz büyüdü…

AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA KALDILAR
Birçok sosyal medya kullanıcısı yaşananlara büyük tepki gösterdi. Birçok sosyal medya kullanıcısı jandarmanın tavrını, “Faşizm” ve “erdemlik taslama” olarak yorumlarken bazıları da ülkenin gidişatını eleştirdi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, “Yöneticiler ve kolluk kuvvetleri ülkeyi yeni Suudi Arabistan’a çeviriyor” yorumunu yaptı. Sainte-Marie-le-Mar jandarması sosyal medya üzerinden bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Facebook üzerinden açıklama yapan yetkililer, “Görevdeki jandarmanın uygulaması acemiceydi fakat bu kasabada üstsüz güneşlenmeyi yasaklamaya çalışmıyoruz” açıklamasını yaptı.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BELÇİKA'da PKK PROVOKASYONU
Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonu...

Haberi Oku