Dünya:
FRANSIZ ÇİFTÇİLER TRAKTÖRLERİYLE PARİS SOKAKLARINI BASTI

FRANSIZ ÇİFTÇİLER TRAKTÖRLERİYLE PARİS SOKAKLARINI BASTI

Ulusal Tarım İşçileri Konfederasyonu (FNSEA) çağrısı ile ülke genelinde hareket eden traktörler düzenlenen protesto gösterisi için Paris’e girmeye başladı.

Auteuil, Chapelle, Bercy, Gentilly kapılarından giren traktör ve tarım araçları Nation Meydanı’na gelmeye başladı.

Fransa’da tarım işçileri ve hayvan yetiştiricileri ülkedeki düşük et ve süt fiyatlarını Temmuz ayında (22 Temmuz) protesto etmiş ve hükümetten Temmuz sonunda 600 milyon yardım yapılacağı açıklaması gelmişti. Çiftçiler bu desteğin yetersiz olacağını hükümetten ek yardım taleplerini dile getirmek için hükümete karşı eylem yapıyor.

Polis kayıtlarında Paris’e 1365 traktör, 91 otobüs girdiği belirtilirken Ulusal Tarım İşçileri Konfederasyonu (FNSEA) 1500 aracın girdiğini ilerleyen saatlerde ise bu sayının 1733 ulaşacağı bilgisi verildi.

Parisliler arabaları ile bugün yola çıkmadı. Paris polisinin yaptığı uyarıda toplu taşıma araçlarını kullanma çağrısı yapıldı. Paris yollarında normal araçların olmadığı gözlendi.

 



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku