Dünya:
GAZZE'de AŞILAMA BAŞLADI

GAZZE'de AŞILAMA BAŞLADI

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında sağlık çalışanları başta olmak üzere aşı kampanyasının başladığını duyurdu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra ve Sağlık Bakanlığı Vekili Mithat Muhaysin Gazze'de bugün başlayan Kovid-19 aşılaması ile ilgili Bakanlık binasında basın toplantısı düzenledi.

Bakanlık Sözcüsü Kudra konuşmasında "Gazze'de Covid-19 aşılamasına başladık. Aşılama, salgına karşı toplumsal bağışıklık kazanılmasında büyük bir alan açacak." ifadelerini kullandı.

Bakanlık Vekili Muhaysin de, Gazze'ye 22 bin doz Covid-19 aşısının ulaştığını ve bunların 20 bin dozunun Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE), 2 bin dozunun Ramallah'taki Filistin Sağlık Bakanlığından geldiğini söyledi.

Muhaysin ayrıca, aşılamaya ilk olarak sağlık çalışanları ve bağışıklık sistemi zayıf olan yaşlılardan başlanacağını sözlerine ekledi.

Basın toplantısının ardından sağlık çalışanlarına ilk doz Covid-19 aşılaması yapıldı.

Sağlık Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada Gazze'ye ulaşan tüm Covid-19 aşılarının Rus SputnikV aşısı olduğunu duyurmuştu.

Bakanlık verilerine göre, Gazze'de bugüne kadar salgın nedeniyle 543 kişi hayatını kaybetti, enfekte olan kişi sayısı da 54 bini aştı.



AA
Anahtar Kelimeler
GazzeAşıKoronavirüs
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku