Dünya:
HOCALI KATLİAMI İSVEÇ'te ANILDI

HOCALI KATLİAMI İSVEÇ'te ANILDI

İsveç'in başkenti Stockholm'de Hocalı Katliamı'nın 29'uncu yılı dolayısıyla kurbanları anma programı düzenlendi.

Stockholm'ün Bredeng bölgesinde yapılan ve İsveç Azerbaycan Kültür Derneğinin (SAF) destek verdiği anma etkinliğine, Azerbaycan vatandaşları katıldı.

Şehitler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldığı etkinlikte Hocalı Katliamı'nın anlatıldığı "Sonsuz Dehliz" isimli belgesel sinevizyonda gösterildi.

- İsveç parlamentosuna Hocalı Katliamı'nı soykırım olarak tanıyın mektubu

SAF Başkanı Sevda Dadasheva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsveç Parlamentosuna Hocalı Katliamı'nı soykırım olarak tanımaları için mektup gönderdiğini söyledi.

Dadasheva, "Ermeni güçleri, 1992'de, 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gece Hocalı kentine düzenledikleri silahlı baskında 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere 613 Azerbaycan vatandaşımızı katletmişti. 487 kişi yaralanırken, 1287 kişi de esir alınmıştı. Bunu anlatan bir mektubu İsveç Parlamentosunda bulunan bütün milletvekillerine ve İsveç'teki bütün parti yönetimlerine gönderdik. İsveç Parlamentosunu Hocalı Katliamı'nı soykırım olarak tanımaya çağırdık.'' ifadelerini kullandı.



AA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BELÇİKA'da PKK PROVOKASYONU
Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonu...

Haberi Oku