Dünya:
İNGİLTERE'de İSRAİL KRİZİ

İNGİLTERE'de İSRAİL KRİZİ

İngiltere hükümetinden bir kaynağın aktardığına göre, Başbakan Rishi Sunak'ın bugün kabinede değişiklik yapması bekleniyor.

Braverman, İngiltere’de 7 Ekim sonrası düzenlejgnen Filistin yanlısı gösterilere izin verdiği için Londra polisini “taraf tutmakla” suçlamıştı.

Makalede, İngiltere’deki Filistin yanlısı protestoları eleştiriyor, bunun Kuzey İrlanda'dakileri "rahatsız edici derecede hatırlattığını" söyleyerek düzenleyenleri "Filistin yanlısı çeteler" olarak adlandırıyordu.

Ayrıca Londra Polis Teşkilatını protestolara karşı "çifte standart" uyguladığını ifade ediyordu.

Braverman üzerindeki baskılar, Perşembe günü Times'da yayımlanan makalesinin ardından artmıştı.

Liz Truss'ın altı haftalık başbakanlığı döneminde de aynı görevde olan Braverman, hükümetin göç politikası konusundaki resmi bir belgeyi, Parlamento'dan güvendiği bir çalışma arkadaşına kişisel e-posta adresi üzerinden göndermesi üzerine istifa etmek zorunda kalmıştı.

Braverman'dan bir gün sonra Truss da istifa etmiş, eski Maliye Bakanı Rishi Sunak iktidardaki Muhafazakar Parti'nin yeni lideri seçilerek İngiltere Başbakanı olmuştu. Sunak, Braverman'ı yeniden aynı göreve atamıştı.
 



BBC News
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KORKUNÇ SALGIN: 19 ÇOCUK DAHA ÖLDÜ
Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde ortaya çıkan kızamık salgınında 19 çocuğun yaşamını...

Haberi Oku