Dünya:
İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

ABD’nin seçilmiş yeni Başkanı Joe Biden, ekonomi planlarının ardından corona virüsüyle mücadelesine ilişkin de kritik açıklamalarda bulundu.

20 Ocak’ta yemin ederek göreve başlayacak olan Biden, salgın süreciyle ilgili mevcut durum ve ilerleyen dönemde yapmak istediklerini anlattı. Trump yönetimini eleştiren Biden, “Durum düzelmeden önce çok daha kötüye gidecek. Yaptığımız değişikliklerin istatistiklere yansıması biraz zaman alacak” dedi.

100 GÜNDE 100 MİLYON DOZ

Görevdeki ilk 100 gününde 100 milyon doz aşı uygulanmasını hedeflediğini belirten Biden, “Bunun gerçekçi olup olmadığını soruyorlar. İnanıyorum başarabiliriz. Şimdi büyük hedefler koyma zamanı” ifadelerini kullandı.

Mevcut aşı dağıtım çalışmalarını eleştiren Biden, “Bugün sorduğunuzda kimlerin aşılandığını bilmiyorlar. Çok sayıda aşı dondurucularda bekliyor. Aşı olmak isteyenler olamıyor” dedi.

STOKLAR İSTENEN SEVİYEDE DEĞİL

Biden, stokların şu an için yeterli miktarda olmadığını ancak artırmak için çalışacaklarını söyledi. Biden, aşıya erişimi artırırken ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) tavsiye ettiği takvim ve doz sayısının dışına çıkılmayacağının altını çizdi. Biden, herkesin FDA'nın tavsiye ettiği takvime uygun olarak 2 doz aşı olacağını belirtti.

MÜZELER VE OKULLAR MERKEZ OLABİLİR

Biden daha fazla kişinin aşılanması için binlerce merkeze ihtiyaç olduğunu vurguladı. Federal Acil Durum Dairesi'ne (FEMA) göreve geldiği ilk günlerde talimat vereceğini belirten Biden, görevdeki ilk bir ayı sona erdiğinde 100 yeni aşılama merkezinin kurulmuş olacağını ve milyonlarca kişinin bu merkezlerde aşı olacağını kaydetti. Biden, okulların, müzelerin, stadyumların bu amaçla kullanılabileceğini belirtti.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

OBAMA’dan 8 YIL SONRA BİR İLK
Eski ABD Başkanı Barack Obama, Londra'da Başbakanlık Ofisi’nde görüldü. Obama'nın 8 yıl sonra...

Haberi Oku