Dünya:
İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

Çin hükümetinin kıdemli tıbbi danışmanı Dr. Zhong Nanshan, salgının ilk çıktığı zamanlara ilişkin çok özel açıklamalarda bulundu.

CNN'e konuşan Nanshan, salgının ilkdönemlerinde Wuhan’daki yetkililerin net bilgi vermediğini ifade etti.

'SARS Kahramanı' olarak da tanınan Nanshan, "Yerel yetkililer, o zaman gerçeği söylemek istemediler. En başta sessiz kaldılar ve muhtemelen sonra daha fazla sayıda insan enfekte oldu" dedi.

Nanshan, Wuhan'da resmi olarak bildirilen vakaların sayısı, yurt dışında ortaya çıkan enfeksiyonlara rağmen 10 günde 41'de kaldığında şüphelendiğini söyleyerek "Bu sonuca inanmadım, bu yüzden sormaya devam ettim ve sonra 'bana gerçek sayıyı vermelisiniz' dedim. Sanırım sorumu cevaplamak konusunda çok isteksizlerdi" dedi.

Bu olaydan iki gün sonra Pekin'de Wuhan'daki toplam vaka sayısının 198 olduğu, üç kişinin öldüğü ve 13 sağlık çalışanının enfekte olduğu söylendi.

ÇİN'DE İKİNCİ DALGA ENDİŞESİ

Öte yandan ülkesinde vakaların yeniden artışı hakkında da konuşan Nanshan "Diğer ülkelerden daha iyi bir durumda değiliz" dedi.

Nanshan, "Şu anda Çinlilerin çoğunluğu hala bağışıklıklarının düşüklüğü nedeniyle Covid-19 enfeksiyonundan etkileniyor. Büyük bir sorunla karşı karşıyayız, şu anda diğer yabancı ülkelerden daha iyi durumda değiliz" dedi.

ÇİN'DE VAKA ARTIŞLARI

Çin'de normale dönme adımları atılsa da vaka sayıları artıyor. Karantinanın kaldırıldığı Wuhan dahil pek çok ülkede yeni vakalar görülmesi endişeleri artırdı. Bunun üzerine Wuhan'daki yetkililer, kentteki 11 milyon kişi için toplu Covid-19 testi yapılmasını emretti. 

CNN International

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku