Dünya:
KIRGIZİSTAN KARIŞTI

KIRGIZİSTAN KARIŞTI

Kırgızistan’da geçen Pazar günü 16 partinin katılımıyla düzenlenen parlamento seçimleri sonrası seçim barajını geçemeyen 12 siyasi partinin üyeleri ve destekçileri başkent Bişkek’te seçim sonuçlarını protesto etmişti.

Kırgızistan Merkez Seçim Komisyonu (MSK) ise Salı günü polisle protestocular arasında çıkan çatışmaların ardından seçim sonuçlarını iptal etmişti.

Çıkan olaylarda göstericiler siyasi mahkumların kaldığı Milli Güvenlik Devlet Komitesi'ndeki cezaevine giderek, eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'i, eski Başbakan Sapar İsakov'u ve eski milletvekilleri Sadır Caparov ile Ravşan Ceenbekov'u cezaevinden çıkarmışlardı.

ATAMBAYEV YARA ALMADAN SUİKASTTEN KURTULDU

Başkent'teki hükümet binası önünde Caparov'un taraftarları, forum binası önünde ise Atambayev'in taraftarları toplanarak barışçıl bir şekilde destek mitingi düzenledi.

Ala Too Meydanı'ndaki gösterinin ardından bölgeden ayrılan Atambayev'in aracına silahlı bir kişi tarafından saldırı düzenlendi.

Atambayev'in Danışmanı Kunduz Coldubayeva yaptığı açıklamada suikast girişimini doğrulayarak, Atambayev'in aracına sıkılan kurşun izlerinin görüldüğü bir video paylaştı. Cldubayeva, Atambayev'in saldırıdan yara almadan kurtulduğunu aktardı.

KIRGIZİSTAN'DA NE OLMUŞTU?

Kırgızistan'da geçen Pazar günü 16 partinin katılımıyla düzenlenen parlamento seçimlerinin ardından, seçim barajını geçmeyen 12 siyasi partinin üyeleri ve destekçileri Bişkek'te seçimin ertesi günü seçim sonuçlarını protesto etmişti. Kırgızistan Merkez Seçim Komisyonu (MSK) Salı günü polisle protestocular arasında çıkan çatışmaların ardından seçim sonuçlarını iptal etmişti.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku