Dünya:
'KOCAMI PUTİN ÖLDÜRDÜ”

“KOCAMI PUTİN ÖLDÜRDÜ”

16 Şubat’ta kaldığı cezaevinde hayatını kaybettiği duyurulan Rus muhalif Aleksey Navalni’nin ani ölümünün ardındaki sis perdesi henüz aralanamadı. Kremlin’in konuya yönelik sessizliğinin ardından birçok iddia manşetlere taşındı. Navalni’nin cansız bedeninin ise nerede olduğuna dair belirsizlik sürüyor. Bir kez daha Vladimir Putin'i suçlayan Navalni’nin eşi Yulia Navalnaya, yayımladığı 9 dakikalık video mesajında, “Kocamı Vladimir Putin öldürdü" dedi.

Videoda Navalnaya, Putin'in kocasını öldürdüğünü iddia etti ve bunu yaparak kendisini eşinden ve iki çocuğunu da babalarından kopardığını söyledi.

"Vladimir Putin kocamı öldürdü" diyen Navalni’nin eşi, "Putin, Aleksey’i öldürerek benim, kalbimin ve ruhumun yarısını öldürdü." ifadelerini kullandı.

Navalnaya sözlerine şöyle devam etti:

"Ama diğer yarısı hâlâ bende ve bana vazgeçmeye hakkım olmadığını söylüyor… Navalni'nin çalışmalarına ve ülkemiz için mücadele etmeye devam edeceğim."

Navalnaya, özgür bir Rusya için mücadeleyi sürdüreceğini belirterek, “Sizden öfkemi paylaşmanızı istiyorum” dedi ve bu mücadelesinde Rus halkına kendisinin yanında olmaları için çağrıda bulundu.

47 yaşında kaldığı ücra cezaevinde hayatını kaybeden Navalni'nin yürüyüş yaptıktan hemen sonra kendisini iyi hissetmediği açıklanmış; annesine ise oğlunun ölüm nedeni “ani ölüm sendromu” olarak belirtilmişti.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku