Dünya:
LE PEN: 'IRAK'TA TERÖRLE SAVAŞTIĞINI İDDİA EDEN FRANSA, SURİYE'DE TERÖRE DESTEK OLUYOR'
Le Pen: 'Fransa Irak’ta terörle mücadele ettiğini iddia ediyor, Suriye’de ise destekliyor'

Le Pen, France 24 kanalının kendisiyle yaptığı görüşmede, Fransa’nın terörle mücadelede ortaklarını iyi bir şekilde seçmesi ve Suudi Arabistan ve Katar’la ilişkilerini kesmesi gerektiğini ifade etti. Bu ülkelerin dünyanın dört bir yanındaki radikallere yardım edip finanse ettiklerini belirten Le Pen, terörle sadık bir şekilde mücadele eden ülkelerle işbirliği yapmanın gerektiğini de belirttikten sonra bu alanda bütün güvenilirliğini kaybeden ABD’nin hegemonyasından kurtulmak gerektiğini vurguladı.

IŞİD örgütüne karşı Fransız güçlerin hedeflerinin ne olduğunu Fransızların bilmesi gerektiğine dikkat çeken Le Pen, Hükûmetin şu ana kadar politikalarında dengeli olmadığının ve belirli hiç bir hedefe sahip olmadığının altını çizdi.

Le Pen mülakatta, Fransa'nın Irak'ta terörle mücadele ettiğini iddia ettiğini ancak
Suriye'de ise aşırı dinci teröristlere destek olunduğunu iddia etti.



SANA-Suriye Arap Haber Ajansı
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İSRAİL KARŞILIK VERME KARARI ALDI
İsrail televizyon kanalı, Savaş Kabinesi’nin, İran’ın hava saldırısına karşı “açık ve etkili”...

Haberi Oku