Dünya:
NATO ZİRVESİNDE LİDERLERİN GÜNDEMİ

NATO ZİRVESİNDE LİDERLERİN GÜNDEMİ

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgale başlaması sonrası değişen jeopolitik dengeler ve tehdit algısı, bugün başlayacak ve 3 gün sürecek zirvenin odağında olacak.

Gündemdeki konulardan biri İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusu. Türkiye, bu ülkelerin "PKK ve YPG'ye destek verdikleri" gerekçesiyle üyeliklerine itiraz ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zirve öncesi NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya Devlet Başkanı Sauli Niinisto ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson'la bir araya geldi.

İletişim Başkanlığı, dörtlü görüşmenin verilen aranın ardından devam edeceğini açıkladı.

Görüşme basına kapalı yapılıyor.

Reuters haber ajansının Finlandiya medyasına dayandırdığı habere göre, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda, Türkiye'nin endişelerine cevap verecek bir memorandum üç ülkenin katılımıyla hazırlanacak.

BBC NEWS Türkçe


 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BELÇİKA'da PKK PROVOKASYONU
Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonu...

Haberi Oku