Dünya:
O KATİLLER AFFEDİLDİ

O KATİLLER AFFEDİLDİ

Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda cinayete kurban gitmesinin ardından Türkiye’nin yanı sıra Suudi Arabistan’da da dava açılmıştı.

Al-Arabiya’daki habere göre, Suudi Arabistan Kaşıkçı davasında beş kişiye 20 yıl, üç kişiye ise 7 ve 10 yıl arasında hapis cezası verdi.

AİLE “AFFETTİK” DEMİŞTİ

Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin sanıklara nihai hüküm verildi. Suudi Arabistan Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi davasında 8 kişiyi suçlu buldu.

Yargılanan sanıkların ölüm cezası da alması beklenirken geçtiğimiz Mayıs ayında Kaşıkçı’nın ailesi sanıkları affetiklerini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından sanıkların ölüm cezası alması beklenmiyordu.

Cemal Kaşıkçı’nın oğlu Salah Kaşıkçı, Allah’ın rızasını kazanmak üzere bu kararı aldıklarını savunmuştu.

Salah açıklamasında Şura Suresi’nden bir ayet de paylaşmıştı;

ʻʻBir kötülüğün karşılığı ona denk bir davranıştır ama kim bağışlar, düzeltme yolunu tutarsa onun mükâfatını Allah verir. Hiç şüphe yok ki O haksızlık edenleri sevmez."

Al-Arabiya



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BELÇİKA'da PKK PROVOKASYONU
Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonu...

Haberi Oku