Dünya:
O ÜLKEDE SOLCULAR SAĞCI HÜKÜMETİ DEVİRDİ!

O ÜLKEDE SOLCULAR SAĞCI HÜKÜMETİ DEVİRDİ!

Portekiz’de iki hafta önce liberal demokrat Sosyal Demokratlar Partisi (PSD) Başkanı Pedro Passos Cohelho’nun başkanlığında kurulan sağ azınlık hükümeti, programının “Sol Birlik” bloku oyları ile reddedilmesi ile düştü.

Pedro Passos Cohelho’nun partisi 4 Ekim de yapılan seçimlerden birinci parti olarak çıkmış, parlamento çoğunluğu olmamasına karşın Devlet Başkanı Anibal Cavaco Silva tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilmişti.

Geçen hafta sosyal demokrat Sosyalist Parti (PS) ve Portekiz Komünist Partisi (PCP) öncülüğünde oluşturulan ‘Sol Birlik Koalisyonu’ yeni kurulan sağ azınlık hükümetinin ‘tasarruf paketi’ne oy vermeyerek düşmesine neden oldu.

Portekiz’de en kısa ömürlü hükümete başkanlık eden Pedro Passos Cohelho 2011-2015 yılları arasında çoğunluk hükümetinde Başbakan olarak görev almıştı.

Devlet Başkanı Anibal Cavaco Silva’nın hükümeti kurma görevini ya Sosyalist Parti Başkanı Antonio Costa’ya vermesi, yada yeni bir erken seçime kadar azınlık hükümetinin görevde kalmasını isteyebileceği belirtiliyor.

Sosyalist Parti ve Komünist Parti tarafından oluşturulan Sol Birlik AB’nin bütçe disiplini kurallarına uyacağını deklare etmesine karşın piyasaların endişeli olduğu ve borsanın dünkü yüzde 4’lük düşüşünden sonra düşmeye devam ettiği görülüyor.

 



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku