Dünya:
OY KULLANMA SONA ERDİ

OY KULLANMA SONA ERDİ

Ülke genelinde oy verme işleminin sona ermesi ve sandıkların kapatılmasıyla Arnavutluk Merkez Seçim Komisyonu (KQZ) tarafından oy sayımına başlanacak.

KQZ tarafından yapılan açıklamada, yerel saatle 18.00'e kadar, kayıtlı 3 milyon 588 bin 869 seçmenin yüzde 45,48'inin oy kullandığı, seçim sürecinde kendilerine herhangi bir sorun bildirilmediği kaydedildi.

Devlet Seçim Komisyoneri İliryan Celibaşi, sandıkların kapanmasının ardından yaptığı açıklamada, oy kullanma noktalarında sıra bekleyenler dışında oy kullanma sürecinin sona erdiğini söyledi.

Maske, sosyal mesafe ve toplanma yasağı gibi mevcut salgın önlemlerinin geçerli olduğu seçim gününde 22.00 ile 06.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Yeni seçim sisteminin hayata geçirildiği ülkede, başkent Tiran'da pilot uygulaması yapılan elektronik oy kullanımı ve sayımı da yenilikler arasında yer alıyor.



AA
Anahtar Kelimeler
GENEL SEÇİMArnavutluk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BELÇİKA'da PKK PROVOKASYONU
Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonu...

Haberi Oku