Dünya:
PRENS HARRY'den 'MEGXİT' TEPKİSİ

PRENS HARRY'den 'MEGXİT' TEPKİSİ

İngiltere Kraliyet Ailesi'nin üyeleri Prens Harry ve oyuncu eşi Meghan Markle, Mart 2020'de kraliyetteki görevlerinden ayrılmış, oğulları Archie ile birlikte ABD'nin California eyaletine taşınmıştı.

İkinci bebeklerini bekleyen çift, kraliyetteki son resmi görevlerinden tam 1 yıl sonra, 7 Mart 2021'de ünlü televizyoncu Oprah Winfrey ile bir röportaj gerçekleştirmiş ve kraliyete yönelik şoke eden suçlamalarda bulunmuşlardı.

Sussex Dükü ve Düşesi ilk olarak 2. bebeklerinin kız olacağını müjdelerken, ilk bebekleri doğmadan önce sarayda yaşadıkları sorunları anlatmış ve Meghan'ın hamileliği sırasında bebeğinin cildinin "ne kadar koyu" olabileceğine ilişkin sarayda "endişeler" olduğunu bu nedenle de bebeklerine unvan verilmediğini söylemişti. Ardından Prens Harry, yaşananlara ilişkin kitap çıkaracağını ifade etmişti.

Geçtiğimiz günlerde Prens Harry'den yine konuşulacak bir açıklama geldi.

The Guardian’da yer alan habere göre, bir etkinlikle konuşan Prens Harry, 'Megxit'in internet üzerindeki nefreti gözler önüne serdiğini ve kadın düşmanı bir ifade olduğunu söyledi.

Prens Harry "Belki insanlar bunu biliyor ve belki de bilmiyor, ancak Megxit terimi kadın düşmanı bir terimdi. Bu bir troll tarafından yaratıldı, kraliyet muhabirleri ve destekçileri tarafından güçlendirildi. Ardından büyüdü, büyüdü, büyüdü ve ana akım medyaya sıçradı" dedi.

Megxit ifadesi, Meghan Markle'ın ismi ile 'Exit' (Çıkış) kelimelerinin birleşimi ile ortaya çıkarılmış ve kısa süre sonra çiftin saraydan ayrılığı sürekli bu kalıp ile birlikte kullanılmıştı.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

OBAMA’dan 8 YIL SONRA BİR İLK
Eski ABD Başkanı Barack Obama, Londra'da Başbakanlık Ofisi’nde görüldü. Obama'nın 8 yıl sonra...

Haberi Oku