Dünya:
RUSYA'da BİR UYGULAMA YASAKLANABİLİR

RUSYA'da BİR UYGULAMA YASAKLANABİLİR

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’nın internet sitesinde yayınlanan tasarı metninde, “Kitle iletişim araçlarında ve ayrıca bilgi ve telekomünikasyon ağlarında, suç işleyen kişilerin etnik kimliği, dini ve Rusya Federasyonu halklarına aidiyetinin belirtilmesi yasaklansın” ifadesine yer verildi.

Girişimin başını, Çeçenistan Parlamentosu Başkanı Magomed Daudov çekiyor.

Tasarı, Rusya Federal Kanunu’nun kitle iletişim araçları ile maddesine ve İdari Suçlar Kanunu’na değişikliklerin yapılmasını öngörüyor.

Suç işleyenlerin etnik ve dini kimliğinin duyurulması ve yayılmasının, “suç faaliyetiyle hiçbir ilgisi olmayan dürüst ve saygın vatandaşların, gerçek inançlı kişileri” rencide ettiği belirtilen açıklamada, “Çok uluslu ve çok mezhepli ülkemizde, düşüncesiz ve dikkatsizce söylenen her söz, toplumsal bir patlamanın ateşleyicisi olabilir, etnik ve mezhepsel düşmanlığın kışkırtılmasına ve tüm ülke için öngörülemeyen sonuçlara yol açabilir” dendi.

Bu alandaki düzenleme eksikliğinin olumsuz sonuçlara yol açmakta olduğu ifade edilirken medya ve sosyal ağlarda son zamanlarda, tümüyle bir etnik ve dini topluluğa veya temsilcilerine karşı olumsuz bir duygusal değerlendirme içeren ve ‘olumsuz tutum’ oluşturan kışkırtıcı materyallerin gidererek arttığı kaydedildi. Hatta bazı yazılarda, bu toplulukların haklarının kısıtlanması ve bu topluluklara yönelik şiddete tahrikin yer aldığı vurgulanırken tüm bunların, toplumda çatışma ve gerilimler için zemin hazırladığı belirtildi.

sputniknews

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

OBAMA’dan 8 YIL SONRA BİR İLK
Eski ABD Başkanı Barack Obama, Londra'da Başbakanlık Ofisi’nde görüldü. Obama'nın 8 yıl sonra...

Haberi Oku