Dünya:
SIKIYÖNETİM İLAN EDİLDİ
TAYLAND'DA SIKIYÖNETİM İLAN EDİLDİ

Tayland'da altı aydır devam eden ve hükümeti işlevsiz hale getiren sokak gösterilerinin ardından ordu bu sabah saatlerinde sıkıyönetim ilan etti.

Bakanlar bile, ordunun bu şaşırtıcı kararını yerel saatle 03.00'te televizyonlardan öğrendi. Bangkok sokaklarında ise askerler devriye gezmeye başladı.

Sıkıyönetimi ilan eden Genelkurmay Başkanı Prayuth Chan-ocha ise protestoların can kaybı ve maddi zarara neden olmasından ötürü ordunun yönetime el koyduğunu açıladı. Prayuth, açıklamasında "Öncelikle bu şiddetin ülkedeki genel güvenliğe zarar vermesinden korktuk. İkinci olarak da hukuku düzeni ve ülke düzenini yeniden sağlamak için sıkıyönetim ilan ettik. Şimdi tüm aktivist gruplardan her türlü eylemlerine son vermelerini ve bu krizden çıkmak için bizlerle işbirliği yapmalarını istiyorum" ifadelerine yer verdi.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku