Dünya:
SURİYE'NİN GURBETÇİLERİ ERDOĞAN'I KINADI
Suriye'li Gurbetçiler Erdoğan Hükûmetini Kınadılar

Dünyanın muhtelif ülkelerinde yaşayan Suriyeli gurbetçiler Başbakan Erdoğan ve hükûmetinin Suriye'de her türlü vahşeti işleyen terör çetelerine destek verdiğini iddia ederek şiddetle kınadılar.

Türkiye'nin Ürdün’ün başkenti Amman’daki Büyükelçiliği önünde toplanan Suriyeli halk kitleleri Türkiye hükümetinin 3 yıl boyunca Suriye ve halkına karşı düşmancı bir tutumla tekfirci terör çetelerini desteklemesinin onurlu her insan için kabul edilemez olduğunu belirtirken Türkiye hükümetine karşı sloganlar attılar.

Erdoğan ve hükümetini kınayan gurbetçiler; Erdoğan’ın Kaide Örgütünü Suriye'de desteklemesiyle onun sahip olduğu ihvancı düşünceyi ortaya koyduğunu ifade ettiler.

Katılımcılar Suriye'nin yönetim, ordu ve halk olarak her şeye rağmen vatanı savunmaya azimli olduğunun altını çizerek, tekfirci ve kiralık terör çetelerinin halk ve ordunun güçlü iradesi karşısında hezimete uğramalarından başka şansları olmadığını vurguladılar.

Avusturya'da yaşayan Suriye gurbetçileri ise başkent Viyana'da düzenledikleri kültürel etkinliklerde Suriye'nin tanık olduğu olaylar ve maruz kaldığı evrensel saldırılara ışık tuttular.

Amerika’da yaşayan Suriyeli gurbetçiler Boston Kentinde Ulusal Ermeni Komitesinin katılımıyla kentteki federal binası önünde anavatan ile dayanışma eylemi düzenlediler.

Eylem katılımcıları Türkiye hükümetinin yanı sıra ABD, batı ve Arap körfez ülkelerinin Suriye'yi devlet ve halk olarak hedef alan terör saldırıları şiddetle kınadılar.


SANA
Suriye Arap Haber Ajansı
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku