Dünya:
SÜVEYŞ KANALI KAPANDI

SÜVEYŞ KANALI KAPANDI

Ever Given isimli devasa konteyner gemisi sert rüzgarlar ve toz fırtınası nedeniyle dümen kontrolünü kaybetti. Salı günü sabah saatlerinde kanalın sadece tek yönlü bölümünde yana doğru dönerek karaya oturan gemi Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan kanalı trafiğe kapattı.

Süveyş Kanalı İdaresi'nden (SCA) yapılan açıklamada en güçlüsü 160 ton çekme kapasitesine sahip 8 çekicinin karaya oturan gemiyi kurtarmaya çalıştığı ifade edildi.

Kanal içinde bulunan 13 gemi trafik durduğu için demir atmak zorunda kaldı.

Gemiyi kurtarmaya çalışan şirket Boskalis'in CEO'su Peter Berdowski henüz kurtarma işleminin ne kadar süreceği ile ilgili bilgi vermek için erken olduğunu ifade etti.

Berdowski "Duruma bağlı olarak bu işlemin haftalar sürmesi ihtimali de mevcut" dedi.

Berdowski geminin baş ve kıç kısmının kanalın iki kenarına yaslanmış durumda olduğunu söylerken "Gemi sanki devasa bir
balina gibi karaya oturmuş durumda. Sahildeki kısımlara muazzam bir yük biniyor. Gemideki konteynerleri, yakıtı ve suyu tahliye edip sahile binen yükü azaltmamız gerekebilir" diye ekledi.

Taşımacılık uzmanları kanalın 48 saatten önce açılması ihtimalini düşük olarak gördüklerini, bekleyen gemilerin yollarına Afrika'nın etrafından dolaşarak devam etmesinin gerekebileceğini ifade ettiler.

Afrika'nın etrafından dolaşılması yolu yaklaşık bir hafta uzamasına neden oluyor.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku