Dünya:
TAYLAND'da MASKELER GERİ GELDİ

TAYLAND'da MASKELER GERİ GELDİ

Tayland’ın başkenti Bangkok ve çevresindeki şehirlerde hava kirliliği tehlikeli seviyelere ulaştı.

TAVSİYE EDİLEN SEVİYEDEN 15 KAT YÜKSEK

İsviçre merkezli hava kalitesi izleme kurumu IQAir’e göre Bangkok’taki hava kirliliği seviyesi Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından tavsiye edilen seviyeden 15 kat daha yüksek kaydedildi.

DÜNYANIN EN KİRLİ 8. KENTİ

Yüksek kirlilik nedeniyle Bangkok bugün dünyanın en kirli 8. şehri oldu.

Tayland Başbakanı Srettha Thavisin gazetecilere yaptığı açıklamada, hava kirliliğindeki artışın temel sebebinin mahsullerin yakılması olduğunu söyledi.

Srettha, kirliliğin bir diğer sebebinin ise araç yoğunluğu olduğunu ancak bunun kontrol alına alınabilecek bir faktör olduğunu ifade etti.

EVDEN ÇALIŞMA TALİMATI

Bangkok Valisi Chadchart Sittipunt, trafikten kaynaklı kirliliği azaltmak amacıyla belediye kurumlarındaki personele evden çalışmaları talimatını vererek, diğer kurumlara da evden çalışmaları çağrısında bulundu.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KORKUNÇ SALGIN: 19 ÇOCUK DAHA ÖLDÜ
Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde ortaya çıkan kızamık salgınında 19 çocuğun yaşamını...

Haberi Oku