Dünya:
TIKRİT'TE BAAS'A AĞIR DARBE
TIKRİT'TE BAAS'A AĞIR DARBE

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in yardımcısı İzzet el Duri'nin oğlu Ahmet İzzet el Duri'nin de aralarında olduğu Baas Partisi'nin üst düzey lider kadrosunun Tıkrit'te bir evde toplantı halinde olduğu haberi üzerine eve baskın düzenlendi. Evdekilerin güvenlik birimlerine ateş açması sonucunda çatışma çıktı.

Baas Partisi'nin lider kadrosuna yönelik düzenlenen operasyonda ilk belirlemelere göre 50 kişi öldü. Hayatını kaybedenlerden birinin Saddam Hüseyin'in yardımcısı olan ve halen ABD tarafından aranan İzzet el Duri'nin oğlu Ahmet İzzet el Duri olduğu belirtildi.

Operasyonun Irak Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının kente yönelik düzenlediği saldırıdan sonra gerçekleştiği bildirildi.

Bir süredir çatışmaların yaşandığı Irak'ta, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgüt militanları ve bazı aşiret güçlerinin, en büyük kentlerden Musul ile Salahaddin vilayetinin merkez kenti Tikrit'in yanı sıra bölgedeki kimi yerleşim birimlerinde kontrolü ele geçirdiği açıklanmıştı.



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BELÇİKA'da PKK PROVOKASYONU
Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonu...

Haberi Oku