Dünya:
TRUMP: KARŞILIK VERECEĞİZ

TRUMP: KARŞILIK VERECEĞİZ

Trump, “Günün sonunda ABD, Irak’ın kendi güvenliğini tesis etmesini istiyor. Bir noktada ABD kuvvetlerini Irak’tan çekme isteğim var, ancak şimdi geri çekmek Irak’ta yaşanabilecek en kötü şey. Iraklılar İran’ın ülkelerini karıştırmasını istemiyor” ifadelerini kullanarak “Irak’tan çekilirsek İran için alan açmış olacağız. Haberlerde bildirilen mesajdan haberim yok” diye konuştu.

“Irak, ABD’ye saygı göstermemeye devam ederse, yaptırımlarla karşılaşacak” açıklamasında bulunan Trump, “Irak tarafından saygı görmeyi hak ediyoruz. Iraklılar İran’ın ülkelerini karıştırmasını istemiyor” ifadelerini kullandı.

TRUMP’TAN SÜLEYMANİ İDDİASI

Reuters’ta yer alan habere göre, ABD Başkanı, “ABD’nin uzun zamandır takip ettiği Süleymani büyük bir saldırı planlıyordu” iddiasında bulundu.

Trump, “İran’ın kültürel alanlarını vurma konusunda uluslararası hukuka tabi olacağız” ifadelerini kullandı.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İSRAİL KARŞILIK VERME KARARI ALDI
İsrail televizyon kanalı, Savaş Kabinesi’nin, İran’ın hava saldırısına karşı “açık ve etkili”...

Haberi Oku