Dünya:
TRUMP SESSİZLİĞİNİ BOZDU

TRUMP SESSİZLİĞİNİ BOZDU

ABD’nin Cuma günü İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani’yi insansız hava araçlarıyla öldürmesinin ardından dün gece Tahran yönetimi Irak’taki ABD askerlerine saldırı düzenledi. Sosyal medyayı çok yoğun bir şekilde kullanan ABD Başkanı Donald Trump kısa bir açıklama yaparak herkesi şaşırtmıştı.

Trump, “Her şey yolunda! İran’dan fırlatılan füzeler Irak’taki iki askeri üssümüze geldi. Hasar ve askerlerin sağlık durumu ile ilgili incelemeler devam ediyor. Şu anda, iyi gidiyor! Dünyanın herhangi bir yerindeki en güçlü ve en iyi ekipmana sahip ordusuyuz! Yarın sabah bir açıklama yapacağım” demişti. Trump’ın bu açıklamasının ardından ABD’de ne başkanın ne de kurmaylarının net bir açıklama yapmaması kafaları karıştırırken, İran yönetiminin, “80 ABD teröristini öldürdük” açıklaması uluslararası kamuoyunda “Acaba” sorusunu gündeme getirdi.

Yaşananların ardından sessizliğe bürünen Trump’ın bugün açıklama yapacağı saat belli oldu. Beyaz Saray, ABD Başkanı’nın TSİ 19.00’da konuyla ilgili bir açıklama yapacağını duyurdu.



SÖZCÜ Gazetesi
Anahtar Kelimeler
ırakIranABDDONALD TRUMP
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku