Dünya:
TRUM'tan İRAN'a YENİ UYARI

TRUM’tan İRAN’a YENİ UYARI

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, ABD Başkanı Trump, Twitter hesabına, İran’ın liderlerine hitaben büyük harflerle “PROTESTOCULARINIZI ÖLDÜRMEYİN” yazdı.

Trump açıklamasında, “Şu ana kadar binlerce kişi sizler tarafından öldürüldü ya da hapse atıldı. Dünya, gelişmeleri izliyor. Daha da önemlisi ABD de gelişmeleri izliyor. İnterneti yeniden açın ve gazetecilerin ülkenizden özgürce bildirmesine izin verin! İran’ın harika insanlarını öldürmeyi durdurun!” ifadelerini kullandı.

Trump Cumartesi günü de yine Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İran’ın insan hakları kuruluşlarına, ülkede süren protesto gösterilerini özgürce gözlemlemesine izin vermesi gerektiğini söylemiş, “Bir kez daha barışçıl gösteriler düzenleyen protestocular katledilemez, internete erişim kısıtlanamaz” demişti.

ABD Başkanı ayrıca “uzun zamandır acı çektiğini” belirttiği İran halkını da, “cesareti” nedeniyle övmüştü.

“İRAN’LA YENİ BİR YOLDA İLERLEMEK İÇİN HAZIRIZ”

CBS televizyon kanalında ABD-İran gerilimiyle ilgili açıklamalarda bulunan ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Trump’ın İran ile ‘yeni bir yolda ilerlemek’ için müzakereye açık olduğunu belirtti.

Esper, “Herhangi bir ön koşul olmaksızın yeni bir yolda ilerlemek için oturup müzakere etmeye, İran’ın daha normal bir ülke olması için atılacak adımları konuşmaya hazırız” ifadesini kullandı.



BBC News
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BELÇİKA'da PKK PROVOKASYONU
Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonu...

Haberi Oku