Dünya:
YILLARCA PLAN YAPMIŞ

YILLARCA PLAN YAPMIŞ

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki 2 camiye düzenlediği silahlı saldırıda 51 kişiyi öldüren, 49 kişiyi de yaralayan Brenton Tarrant'ın yargılanmasına başlandı.

Radyo Yeni Zelanda’nın haberine göre, Brenton Tarrant'ın alacağı cezanın belirleneceği Christchurch Yüksek Mahkemesinde görülmeye başlanan ve 4 gün sürmesi beklenen duruşmanın ilk günü, yoğun güvenlik önlemleri altında başladı.

Kraliyet Savcısı Barnaby Hawes, basına yaptığı açıklamada Tarratn'ın en fazla sayıa kurbanı öldürmek için planını uzun ve ayrıntılı yaptığını söyledi.

Hawes, katilin tutuklandıktan sonra "Müslüman halkları arasında korku yaratma amacını" dile getirdiğini aktardı.

Tarrant'ın daha fazla kişiyi öldüremediği için pişman olduğunu bildiren savcı, camide ibadet edenleri vurduktan sonra iki camiyi de yakmak istediği bilgisini paylaştı.

Öte yandan Hawes’in verdiği bilgiye göre, Tarrant’ın hedefinde üçüncü bir cami daha vardı. Tarrant, El Nur ve Linwood İslam Merkezi dışında Ashburton camisine de bir saldırı düzenlemeyi planlamıştı.

Hawes, "Müslüman nüfus veya genel olarak Avrupalı olmayan göçmenler de dahil olmak üzere işgalciler olarak nitelendirdiği kişilerin kalbine korku aşılamak niyetindeydi" dedi.

Christchurch Yüksek Mahkemesi Yargıcı Cameron Mander tarafından yargılanacak olan Tarrant duruşmaya, tutuklu bulunduğu Auckland Hapishanesi'nden görüntülü ve sesli bağlantı sistemiyle katılacak.

Beyaz ırkın üstünlüğünü savunan aşırı sağcı teröristin, 4 günlük yargılamanın ardından ömür boyu hapse mahkum edilmesi bekleniyor.

Tarrant, Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerine 15 Mart 2019'da cuma namazı esnasında otomatik silahlarla terör saldırısında bulunmuştu.

Yeni Zelanda ve tüm dünyada tepkiyle karşılanan saldırıda, 1'i Türk 51 kişi hayatını kaybetmiş, 2'si Türk 49 kişi de yaralanmıştı.

Independent Türkçe

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BELÇİKA'da PKK PROVOKASYONU
Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonu...

Haberi Oku