EĞİTİM'de YAPRAK DÖKÜMÜ

"Unutmayınız ki cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonra gelir."

Mustafa Kemal Atatürk

Değerli okurlarım hepimiz biliriz ki, Kuranı Kerim'in ilk inen ayeti Alak Sûresi'dir ve ilk ayeti de "Yaratan Rabbinin adıyla oku!"dur.

Yani insanoğlu için okumak, okutmak çok değerlidir. Çünkü biliyoruz ki İslamiyet gelmeden önce kölelik oldukça yaygındı. Tüm insanlığın kölelik gibi insanlık dışı uygulamadan kurtulmasının ise tek bir yolu vardı o da ilim ve irfan sahibi olmaktı.

İşte okutmak, okumak ve öğrenmek bu kadar önemlidir. Beynimizin karanlıkta kalmış tüm hücreleri eğitimle aydınlanır. Cehalet gider, bilim ve irfan sahibi bireyler çoğalır. 

Kısacası bizi karanlıktan aydınlığa çıkaran öğretmenlerimiz ise kimi anne şeffaki, kimi baba şefkatiyle bizleri kucaklar ve geleceğe hazırlar. Hatta annemiz ve babalarımızdan daha çok emekleri vardır üzerimizde.

Herşeyden önemlisi de Cumhuriyetimizin önemini, Ulu Önder Atatürk'ün sevgisini ilmek ilmek işleyerek öğretmişlerdir bizlere. Gençliğe Hitabe'nin önemini öğretmenlerimiz anlatmıştır, birlikte okumuşuzdur en gür sesimizle...

Hepimizin hayatında çok değerlilerdir ve asla unutulmazdır öğretmenlerimiz. Ben mesela ilk okuldaki Sebahattin öğretmenimi hiç unutmadım. Yaşıyorsa rabbim sağlık ve uzun ömür versin, aramızdan ayrılmışsa da mekanı cennet olsun. Ayrıca aile dostumuz öğretmen Sabriye ablamıza da selam olsun. O da harika bir eğitimciydi. 

Bir de hiç unutamayacağım öğretmenlerimiz var ki onları burada anlatmadan geçmeyeceğim.

Büyük oğlum Serkan ve ortanca oğlum Birkan'ın eğitim aldığı Mustafa Mihriban Boysan İlköğretim Okulu'nun o elleri öpülesi öğretmenlerini asla unutmayacağım. İnanın benden daha fazla emekleri vardır üzerlerimde.

Ne varki birbirinden değerli öğretmenlerimizi yaprak dökümü misali kaybediyoruz.

5 Kasım'da Resim Öğretmeni ve Resim sanatçısı Servinaz Özet'i mücadele ettiği amansız hastalıktan kaybettiğimizi öğrendim ve çok üzüldüm. Gerçekten harika bir insandı. 6 Kasım'da da son yolculuğuna uğurladı gözü yaşlı çocukları, ailesi, meslektaşları, öğrencileri ve tüm sevenleri...

Servinaz Hanım kendisi gibi sanatçı ve eğitimci olan eşi Ressam Mehmet Özet'i bir yıl önce kaybetmiş. Bir yıl sonra da kendisi uçtu gitti, sonsuzluğa. Ben kendi adıma çocuğumun üzerimizde emeği olan öğretmenimizin birbirinden değerli 4 çocuğuna, ailesine, meslektaşlarına, öğrencilerine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum.

Değerli okurlarım, Selvinaz öğretmenimizin kaybından sonra birçok tanıdığımız eğitimciyi kaybettiğimizi öğrendim.  Ne acıdır ki kaybettiğimiz öğretmenlerimiz 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü göremediler.

Şöyle bir baktığımızda hayatımızda çok önemli yer eden eğitimcilerimiz sessiz sedasız bu dünyaya veda ediyorlar. Kimi öğretmenimiz eğitimi değersizleştiren politikalar yüzünden, kimi geçim sıkıntısı yüzünden, kimi de ödeyemediği borçlar yüzünden kahrından hastalanarak yaşama veda ediyor.

Bazı Öğretmenlerimiz ise geçinebilmek adına ek işte çalışmak zorunda kalıyor.

Bu mudur bizlerin eğitime olan saygısı?

Bu mudur öğretmenlerimize reva gördüğümüz politikalar?

Bu mudur eğitimde refah payı?

Oysa değerli öğretmenlerimizi hak ettikleri standartlarda yaşatamıyorsak ne önemi var ki sözün ya da kelamın?...

Kısacası kendi adıma bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayamıyorum. Bugün kaybettiğimiz birbirinden değerli eğitimcilerimiz içim anma günü olsun.

Öncelikle Baş öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, Servinaz Özet, değerli eşi Mehmet Özet ve kaybettiğimiz nice öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Yazımı Mustafa Kemal Atatürk'ün öğretmenlerimizin için söylediği sözlerle bitiriyorum. Saygıyla...

"Cumhuriyet sizden "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller ister. Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır."

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87