Eğitim:
GENÇ EĞİTİMCİDEN ANLAMLI BAĞIŞ

GENÇ EĞİTİMCİDEN ANLAMLI BAĞIŞ

Özel bireylerin eğitim yapabilecekleri materyal sıkıntısını gidermek için 2010 yılında ilk defa Psikolog ve Özel Eğitim Uzmanı Özgü ERTUL tarafından hazırlanan kitaplarla materyallere ihtiyaç sahipleri, hiçbir ücret ödemeden  www.lavantapsikoloji.com sitesinden ulaşabilecekler.

Zihinsel engelli, otizm ve öğrenme güçlüğü bulunan bireyler ile eğitimcilerle ailelerin ihtiyacını karşılayacak şekilde A’dan Z’ye hazırlanan kitapların hayatı kolaylaştırdığını belirten ERTUL, bunu bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğünü söyledi. İhtiyaç sahiplerinin hiçbir ücret ödemeden kitaplara rahatlıkla ulaşabilmesi için internet sitesine yüklediklerini kaydeden ERTUL, “Her şey paylaştıkça büyür.

Yıllar önce okullarımızda özel bireyler için eğitim kitap ve materyalleri bulunmazdı. Bunları kendimiz hazırlardık. Bu zor durumu ortadan kaldırmak amacıyla hazırladığımız eğitim kitap ve materyalleri ülkemizde hem bir ilk oldu. Hem de diğer meslektaşların eğitim kitap ve materyal hazırlamaları için model oldu. Ancak yayınevlerinin kapanması, kitapların pahalı olması ve çeşitli dağıtım sorunları nedeniyle ihtiyaç sahipleri çok istemelerine rağmen kitaplara ulaşmakta zorluk yaşadı. Biz de bunun üzerine Lavanta Psikoloji’nin internet sitesine kitapları yükleyerek, herkesin kullanımına açtık. Bunun için hiç kimsenin bir ücret ödemesi gerekmiyor. İnternet sitemize girip ihtiyaçlarına göre rahatlıkla çalışmalarını yapabilirler”
diye konuştu.

“ÖZEL EĞİTİM KİTAPLARLA KOLAY”

Otizm, zihinsel gerilik, öğrenme güçlüğü ile down sendromlu gibi tanısı bulunanların “özel birey” olarak adlandırıldığını hatırlatan Psikolog ve Özel Eğitim Uzmanı Özgü ERTUL, kitaplarla eğitim ve öğretimin kolaylaştığını söyledi. Alanında ilk olan ve temel eğitimde önemli bir eksiği tamamlayan kitapların özellikleri hakkında Ertul şunları söyledi: “Eğitimi en temel becerilerden başlattık. Akademik olarak kolaydan zora doğru sıra izledik. Bireylerin zihinsel, dil konuşma, psiko-motor ile diğer gelişim alanlarının ilerlemesini hızlandırır. Toplam 20 ciltten oluşan kitaplar 4 cilt Temel Becerilerim, 2 cilt Yazıyorum, 1 cilt Okuma Yazmaya Hazırlanıyorum, 5 cilt Okuyalım Yazalım, 5 cilt Sihirli Matematik, 3 cilt Okuduğunu Anlama olarak hazırlandı.

Eğitimcinin zorlanmadan, basitten zora doğru öğretim yapabilmesi için kitapların yanı sıra çok sayıda da materyal bulunmaktadır. Özellikle eğitimciler artık ellerinin altında bulunan bu setler sayesinde daha keyifli ve daha az yorularak eğitim verebilecekler. Ayrıca basitten zora doğru giden bir program olduğu için özel birey öğrendiklerini de unutmayacaktır. Aile de bu setlerden  çocuğun gelişimini rahatlıkla takip edebilecek. Şimdiden herkese hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

www.lavantapsikoloji.com’dan 20 ciltten oluşan özel eğitim kitap ve materyallerine ücretsiz ulaşabilir, eğitim amaçlı kullanabilirsiniz.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

OKUL FOBİSİ VE ÇÖZÜMÜ
Okula başlamak veya yeni bir okula geçiş yapmak korkusu ve endişesi, bazı çocukların akademik ve...

Haberi Oku