Eğitim:
KENDİLERİ KÜÇÜK, İCATLARI BÜYÜK

KENDİLERİ KÜÇÜK, İCATLARI BÜYÜK

Arel Koleji Anaokulunun her yıl geleneksel olarak düzenlediği etkinlikte 6 yaş grubu öğrenciler birbirinden yaratıcı icatlarını kendi yaptıkları bir sunumla tanıtma fırsatı buldu. Çocukları düşünmeye, araştırmaya yönlendirmek, problem çözme yetisini arttırmak ve sorumluluk bilincinin gelişmesine yardımcı olmak amacıyla AREL Kolejinde gerçekleşen

“İcatlar-Mucitler” gününde, 6 yaşındaki minik eller hayatlarında karşılaştıkları zorluklara ve onları rahatsız eden durumlara karşı ürettikleri yaratıcı çözümlerin neler olduğunu icatlarıyla ifade ettiler. Her yıl farklı sorunlarla karşılaşan öğrenciler sınırsız bir hayal gücüyle yeni bir çözüm üretiyorlar. Miniklerin yaşadıkları sorunlara ürettikleri çözümler gelecekte hayata geçerse birçok soruna çözüm olacaklar.

YENİ NESİL İNSANLIĞA FAYDALI İCATLAR PEŞİNDE

Anaokulu Koordinatörü Ayça Benice, projemiz ile çocukların daha fazla düşünmesini ve yaratmaya çalışmasını amaçladık. Birtakım ihtiyaçlardan ve kendi ihtiyaçlarından yola çıkarak çalışmalarını ortaya koydular. Günümüzde teknoloji bize birçok şey sağlıyor.

Dolayısıyla çocukların çok fazla düşünme imkânlarının olmadığını fark ettik. Bu sayede kendilerinin de bir şeyler yaratabileceklerini görmelerini sağladık. Sorunlara yılmadan çözüm arayan, üreten, hayal kuran, fark yaratmaya çabalayan insan kendine güvenen mutlu insandır.

İnsanlar var oldukça keşifler ve buluşlar asla bitmeyecektir” diye konuştu.

Minik mucitlerin hayal gücünü zorlayan icatlardan bazıları ise şöyle:

Evi Olmayanlar İçin Kazak Ören Makine: Minik mucit Ozan Tomiçin evi olmayan ve dışarıda yaşamak zorunda kalan insanlara yardım etmek istediğini söyleyerek otomatik kazak ören makine icat ettiğini söyledi. İhtiyacı olan insanlar gelip oradan kazak alacaklar.

Yüz Tanıma Sistemi İle Hırsızları Yakalayan Makine: Eve hırsız girmesinden korkan küçük mucit Berat Tabakoğlu evde yaşayanların yüzünü tanıyan ve gece uyurken tarama sisteminde farklı bir yüz tespit ettiğinde uyarı vererek hızsızları yakalatan bir makine icat etti. 

Görme Engelliler İçin Sesle Yazan Kalem: Diğer bir mucit Harun Berk Hisar görme engelliler için sesle çalışan bir kalem icat ederek onların hayatlarını kolaylaştırmak istemiş. Kalem söyleneni algılayarak kendi kendine yazıya döküyor.

Kıyafetleri Kurutan Şemsiye: Yağmurda rahat dolaşabilmek için kıyafetleri kurutan şemsiye icat eden minik mucit Elif Bağce şemsiyenin içine döndükçe kıyafetleri kurutan bir pervane icat ederek bu sorunu çözmüş.

Güzel Rüya Gösteren Yastık: Her zaman güzel rüyalar görmek isteyen mucit Deniz Çeviker üzerinde rüya seçenekleri olan bir yastık icat etmiş. Gece rüyasında ne görmek istiyorsa yastığın üzerindeki düğmelerden birine basarak uykuya dalıyor ve mutlu uyanıyor.

Akıllı Buzdolabı: Açelya Koca ise barkot sistemiyle çalışan akıllı bir buzdolabı icat etmiş. Akıllı dolaba yiyecekleri barkotla okutarak koyuyor bu sayede telefondan buzdolabında nelerin var nelerin yok olduğunu görebiliyor. Ayrıca son kullanma tarihi geçmiş olan yiyecekler içinde uyarı veriyor.

Çevreyi Kirletenleri Görüp Uyaran Dron: Küçük mucitlerden Elif Sancak çevrenin kirlenmesinden oldukça rahatsız olduğu için çevreyi kirletenleri tespit ederek uyaran bir dron icat etmiş.

Dışarıda Aç Kalan İnsanlara Yemek Yapan Makine: Minik Asya Arslan’ın icadı ise dışarıda kalan yiyecekleri olmayan insanlara yemek yapan bir makine. Bu sayede onlara yardım edebileceği için mutlu olduğunu söyleyen küçük mucit ileride icadını yaygınlaştırarak daha çok kişiye ulaşacağını söylüyor.

Şemsiyeli Yağmur Bisikleti: Minik mucit Ela Çolak yağmurda bisiklete binemediği için bu icadı geliştirmiş. Bisiklete bir aparatla montajlı olan şemsiye sayesinde yağmurda da rahatlıkla bisiklet kullanabiliyor.

Çocukların Ürettiği Diğer Projeler Şöyle:

Erken Kalkmayı Sağlayan Yatak, Uyandığımızda Önümüzü Görmeye Yarayan Işıklı Terlik, Evde Yokken Kuşları Besleyen Makine, Annesinin Sesi İle Masal Okuyan Kitap, Okyanusu Temizleyen Köpekbalığı Adlı Makine, Oyuncak Tamiri Yapan Makine.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

OKUL FOBİSİ VE ÇÖZÜMÜ
Okula başlamak veya yeni bir okula geçiş yapmak korkusu ve endişesi, bazı çocukların akademik ve...

Haberi Oku