Ekonomi:
ALTINDA KADER GÜNÜ

ALTINDA KADER GÜNÜ

Altın, yatırımcıların ABD tarım dışı istihdam verisine odaklanmasıyla dalgalı bir seyir izliyor. Gram altın ise Dolar/TL ve küresel altn fiyatlarının birbirini dengelemesiyle 500 TL civarında bulunuyor.

Altın fiyatları, cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde dar bir fiyat aralığında işlem görüyor. ADP Araştırma Enstitüsü’nün çarşamba günü yayımladığı raporuna göre, şirketler geçen ay ekonomistlerin beklentilerini aşarak 568 bin kişiye istihdam sağladı.

ABD’de tarım dışı istihdam Ağustos ayında, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan beklentisi olan 732 binin bir hayli altında kalıp, 235 bin olarak gerçekleşmişti. Altın fiyatları, istihdam verisi sonrasında 1.835 dolara kadar tırmandıktan sonra varlık alımı azaltımı endişeleriyle gerilemişti.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin Eylül ayı tarım dışı istihdam beklentisi ise 500 binlik bir artışın gerçekleşeceği yönünde.

Fed’in varlık alımı azaltımı takvimi için odaklandığı verilerin başında istihdam geliyor. Fed Başkanı Jerome Powell, istihdam piyasasının kayda değer bir gelişme göstermesiyle varlık alımı azaltımının bu yıl başlayabileceğine işaret etmişti. İstihdam verilerinin zayıflaması varlık alımının erteleneceğine dair beklentileri artırarak altın fiyatlarını destekleyebilir.

Ons altın fiyatı

Fed’in varlık alımı azaltımına dair mesajlarıyla geçen hafta perşembe gününü 5 ayın en düşüğünde kapatan ons altın, yeni haftaya istihdam piyasası görünümünden destek bularak girmişti. Çarşamba günü tahvil faizlerindeki yükseliş ve dolardaki güçlenmeyle birlikte düşüş kaydeden ons altın, tarım dışı istihdam verisi öncesinde 1.757 dolar civarında bulunuyor.

Gram altın fiyatı

Ağustos ve Eylül ayının büyük kısmını dar bir fiyat aralığında geçiren gram altın, küresel altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen dolar/TL ’deki yükselişle bu dar bantı yukarı yönlü kırmıştı. 500 TL civarında yatay bir seyir izleyen gram altın, Temmuz ortasından bu yana en yüksek seviyelerde bulunuyor.

bloomberght

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

200 TL'nin SATIN ALMA GÜCÜ ERİDİ
Tedavüle girdiği günden bu yana 200 TL'lik banknotun satın alma gücü eridi. Artık 1 kilo peynir bile...

Haberi Oku