Ekonomi:
FAİZ KARARI DOLARI NASIL ETKİLENDİ?

FAİZ KARARI DOLARI NASIL ETKİLENDİ?

Merkez Bankası (TCMB) Temmuz’da yaptığı yüklü faiz indiriminin ardından, enflasyonun Eylül ve Ekim aylarında tek haneli seviyelere gerileyeceği beklentisinin de desteğiyle faizleri 325 baz puan indirerek 16.50 seviyesine çekti. Doların bu karar tepkisi aşağı yönlü oldu.

Dolar/TL saat 14.06 itibarıyla 5.6803/5.6842’den işlem görüyor, kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

ERDOĞAN: BEN İNANIYORUM Kİ FAİZLER DAHA DA DÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da hafta sonunda yaptığı açıklamada, “Perşembe günü Para Piyasası Kurulu toplanıyor. Ben inanıyorum ki faizler daha da düşecek. Faiz düştükçe enflasyon da düşecektir, bunu göreceksiniz” demişti.

Tahvil piyasasında önceki gün valörde son işlemde %15.96 seviyesinde olan gösterge 10 yıllık tahvil, dün spot kapanışta %15.75, valörde son işlemde %15.75 seviyesindeydi.

Önceki gün gün spot kapanışta %15.59, valörde son işlemde %15.66 seviyesinde olan iki yıllık gösterge tahvil ise dün spot kapanışta %15.66, valörde son işlemde %15.50 seviyesindeydi.



Reuters
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MB FAİZİ YÜZDE 50'YE YÜKSELTTİ
Merkez Bankası, bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında sürpriz yaparak seçim öncesinde politika...

Haberi Oku