Ekonomi:
FRANSA'da OTOMOBİL SATIŞLARI DÜŞTÜ

FRANSA'da OTOMOBİL SATIŞLARI DÜŞTÜ

Fransa Otomotiv Sanayi Derneği (CCFA)'nın çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre mart ayında pazardaki daralma yüzde 72 olarak gerçekleşti. Fransa mart ayı boyunca Corona virüsü vakalarıyla en üst seviyede uğraşma kararı almış Avrupa Birliği ülkelerinden biriydi.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkıp tüm dünyaya hızlı bir biçimde yayılan Corona virüsü özellikle şubat ayı Çin otomobil pazarında yüzde 80’nin üzerinde kayıplara yol açmıştı. Bugün ise Fransa Otomotiv Sanayi Derneği bu bölgedeki durumu açıkladı.

Fransa otomobil pazarında mart ayında daralma CCFA’nın verilerine göre yüzde 72 oldu. Ülkenin ne büyük otomobil üretici gruplarından olan PSA’nın ise otomobil satışlarındaki daralması yüde 73’ün üzerinde… Renault ise PSA’dan pek farksız değil ve onların da mart ayındaki kaybı yüzde 71.6…

Ülkede ilk çeyrekte otomobil satışları yüzde 34.09 azalmış oldu.



Reuters
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MB FAİZİ YÜZDE 50'YE YÜKSELTTİ
Merkez Bankası, bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında sürpriz yaparak seçim öncesinde politika...

Haberi Oku