Ekonomi:
İŞTE DOMATESTEN ÇIKAN YARATIK!
İŞTE DOMATESTEN ÇIKAN YARATIK!

Türkiye’de son yıllarda yaşanan gıda terörüne karşı yetkililer vatandaşı uyarırken, biz de sözüm evde kendimize organik bir ramazan menüsü hazırlayalım istedik. Bir kaç gün önce pazardan satın alınan ancak buzdolabında yer olmadığından, havaların da serin gitmesi nedeniyle balkona konan domatesleri alıp yemek yapmaya koyulduk.

Domates soslu biber kızartması ve yine güveçte tereyağlı mantarı için domatesleri yıkayıp doğramaya koyulunca, o da ne! Domatesin içinde bugüne kadar hiç görmediğim bir manzara. Domatesin kabuklarını soyup ikiye böldük, çekirdeklerinin olduğu bölümden bir uç çıkmış. Neyin nesidir diye çekirdekli bölümü bıçakla eseleyince birden “Anneee, domatesten yaratık çıktı” diye irkildim.

İri bir tırtıl görünümündeki nesnenin ne olduğunu anlamak için merakla domatesleri dörde bölmeye böldüğümde, çekirdek yuvasının bulunduğu çukurun, neredeyse köklenip boy atmaya başlayan filizlerin fışkırdığını görüp, gözlerime inanamadım.

Domatesin dolapta ya da dışarıda, fazla beklemekten çürüdüğüne tanık olmuştum ama sapasağlam görünümlü bir domatesin içinde yaşanan böyle bir dönüşüme hiç tanık olmamıştım.

Domates ikiye ya da dörde bölmeye devam ederek, minik domates fidelerini bir tabağa aldım. Bir süre bu domatesin yenip yenmeyeceği konusunda kararsız kaldım. O sırada başka seçeneğim olmadığı için sos olarak hazırladım. Gece misafirliğe gelen yeğenim, büyük bir iştahla güveçte mantara yumulurken, masada tabak içinde duran sözde yemeğin de tadına bakmasını istedim.

Uzakdoğu mutfağını çağrıştıran soslu erişte görünümündeki tabağa çatalı atında tabi ki espriyi uzatmayıp “Dur” diyerek önünden alıp, kendisine durumu açıkladım. Daha sonra fotoğrafını çektiğim domates filizlerinin görüntüsünü kime gösterdiysem midesi bulanıp, bakamadı bile.


Fatma Aksu





Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MB FAİZİ YÜZDE 50'YE YÜKSELTTİ
Merkez Bankası, bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında sürpriz yaparak seçim öncesinde politika...

Haberi Oku