Ekonomi:
KILIÇDAROĞLU EMEKLİLERE MÜJDE VERDİ

KILIÇDAROĞLU EMEKLİLERE MÜJDE VERDİ

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, saat 19.16’da Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Tüm emekli vatandaşlarımızı saat 21.00’de buraya davet ediyorum, konuşmamız lazım” demişti. Kılıçdaroğlu beklenen açıklamasını videolu olarak yaptı.

“GEÇMİŞTE EMEKLİLER İKRAMİYELERİYLE KENDİLERİNE EV ALIRLARDI”

Kılıçdaroğlu, saat 21.00’de “Hep geçmişi yad etmenizi istemiyorum, yaşayın istiyorum” notuyla paylaştığı videoda emeklilere seslenerek şunları söyledi:

* “Sevgili halkım, bugün hepinize değil 15 milyon emekliye sesleneceğim. Devlet emeklileri yıllardır yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkum etti, adına yaşamak denirse tabi.

* Yıllarca bu ülkeye çalışmış, prim ödemiş, değer kazandırmış insanlarımız ekonomik baskıyla evlere kapatıldı. Gençler bilmeyebilir, geçmişte emekliler ikramiyeleriyle kendilerine ev alırlardı. Emeklilik çalışmakla geçen bir ömrün mükafatıydı.

* Şimdi bırakın ev almayı, emeklilerin maaşı ev kirasına dahi yetmiyor. Emekli torununu görünce içi burkuluyor. Niye? Cebine koyacak harçlık yok diye. Hatırlayacaksınız, sizin için iki ikramiye savaşını ben verdim. Yıl henüz 2015 idi. Bayramlarda iki ikramiye demiştim, ancak yapılanlar bizim söylediğimizin çok ama çok gerisinde kaldı. Zaten bunların huyunu bildiğim için savaşmak zorundaydım.

“BANKA HESABINIZA TEK SEFERDE 15 BİN LİRA YATIRILACAK”

* Artık sizlerin taleplerini değil, iktidara gelince bizzat yapacaklarımızı söylemek için karşınızdayım. Emekli kardeşlerim, güzel haberim şu: Hakkınız olanı alacaksınız. Bu, bir. Şu andan itibaren emeklilerin bayram ikramiyesi asgari ücret kadar yani güncel tutarla 8 bin 500 liradır. Çünkü bu Ramazan Bayramı da buna dahildir.

* Hiç merak etmeyin. İktidara geldikten sonraki Kurban Bayramı’nda 8 bin 500 TL ikramiyenize ilaveten bu Ramazan Bayramı için oluşan 6 bin 500 liralık fark da ek ödeme olarak hesaplarınıza yatacak.

* Hadi daha ne söyleyeyim. Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda banka hesabınıza tek seferde 15 bin lira yatırılacak. Geriye dönük ödeme yapacağım. Yani bayram, çifte bayram olacak.

“O PARALARI HUKUK YOLUYLA ALIP SENİN CEBİNE KOYACAĞIM”

* Şimdi hemen bağıracaklar biliyorum. ‘Vay efendim parayı nereden bulacaksınız? Para yok’ diyecekler. Para var emekli kardeşim, para var. Sana gelince ‘yok’ diyorlar ama beşli çetelere, beş altı yerden maaş alanlara, beslemelere para var. Ben o paraları hukuk yoluyla alıp senin cebine koyacağım. Hiç merak etme.

* Göreve gelir gelmez yapacağımız yasal düzenlemeyle emekli bayram ikramiyeleri asgari ücretin altına asla düşmeyecek. Öyle sadece torunlardan konuşmanız içime sinmez. Hayatı da yaşayın istiyorum. Sevdiklerinize, ailelerinize feda ettiğiniz şu kısa hayattan biraz da keyif alın istiyorum.

“40 GÜNDE DAHA BAŞKA SÜRPRİZLERİM DE OLACAK”

* Yani özetle emekli kardeşim, sana söz, o baharı sana da getireceğim. Bay Kemal’i takip edin, bu 40 günde daha başka sürprizlerim de olacak.”
 



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MB FAİZİ YÜZDE 50'YE YÜKSELTTİ
Merkez Bankası, bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında sürpriz yaparak seçim öncesinde politika...

Haberi Oku