ERDOĞAN ve AKP HÜKÜMETLERİ EGE’DE SEVR ANTLAŞMASINI UYGULUYOR!..

Tayyip Erdoğan, kendi döneminde Yunanistan’a alenen verilen 18 Ada ve 1 Kayalığın sorumluluğunu Lozan’a yüklemeye çalışıyor. Ancak Erdoğan akıntıya karşı kürek çekiyor. Erdoğan’ın, “Sevr’i dayattılar, Lozan’a razı olduk”, “Biz hâlâ Lozan’daki kayıplarımızın üzüntüsüyle yaşayan milletiz. Durursak Sevr şartlarına döneriz” söylemleri gerçeklerle bağdaşmıyor. Erdoğan ve AKP Hükümetleri zaten 2004 yılından beri Ege’de Sevr Antlaşmasını uyguluyor.

Erdoğan’ın konuşmasından bir hafta önce, Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Tellidis, Aydın Bulamaç Adası, Muğla Kalolimnoz Adası ve Muğla Keçi Adası’nı 15 Aralık 2016’da ziyaret etti. Ziyaret ile ilgili haber ve resimler Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı resmi internet sitesinde yayımlandı.



Yunanistan işgal ettiği Bulamaç, Kalolimnoz ve Keçi Adasını ileri karakol haline getirdi. Adalara top ve uçaksavar gibi ağır silahlar yerleştirdi ve mühimmat yığınağı yaptı. Adalara konuşlandırılan Yunan askerleri sürekli olarak Türkiye’yi gözetliyor. Korgeneral Tellidis, Bulamaç, Kalolimnoz ve Keçi Adası’nda konuşlandırılan işgalci Yunan askerlerinin Noel ve Yeni Yılını kutladı. Başta Savunma Bakanı Kammenos olmak üzere ipini koparan Yunan general ve amiraller hiçbir engelle karşılaşmadan Türk topraklarına girip çıkıyor. Topraklarımız yolgeçen hanına döndü. Başkomutan olduğunu iddia eden Erdoğan ve AKP Hükümeti cesaret edip Yunanistan’a müzik notası bile veremiyor. Yunanistan ise işgal ettiği Türk topraklarında kurduğu orkestra ile zafer kutlaması yapıyor.





Tellidis, işgal edilen Türk topraklarında kadeh tokuşturmayı da ihmal etmedi. Vatan toprakları Yunan askerlerinin postalları altında inim inim inlerken Erdoğan ve AKP Hükümeti olanı biteni turist gibi seyrediyor.



SEVR ANTLAŞMASI’NA NASIL DÖNDÜK ?

İstanbul Hükümeti ile İtilaf Devletleri (İngiltere, Fransa, İtalya, Japonya, Yunanistan ve diğer müttefik devletler) arasında 10 Ağustos 1920’de Sevr Antlaşması imzalandı. Antlaşmaya göre Osmanlı İmparatorluğu, İstanbul ile Anadolu’nun küçük bir parçasından ibaret kalacaktı. Osmanlı Devleti, Sevr Antlaşması’nın 132. Maddesi ile Ege Adaları üzerindeki tüm haklarından vazgeçti. Sevr Antlaşmasını imzalayanlar ve Saltanat Şûrasında antlaşma hakkında olumlu oy kullananlar Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Ağustos 1920’de vatan haini ilan edildi.

Erdoğan ve AKP Hükümetleri yönetimindeki Türkiye Cumhuriyeti, Ege Denizi’nde, Lozan Antlaşması’ndan Sevr Antlaşması şartlarına keskin bir dönüş yaptı. İşte somut örnekler;

*Lozan Antlaşması’nda verilmeyen 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı Yunan askerine teslim edildi.

*Devletin birliği ve tekliği ortadan kalktı, otorite Yunanistan ile paylaşılarak, Türkiye’nin batısında ikili devlet düzenine geçildi. İzmir, Aydın ve Muğla illerimiz birisi Türk diğeri Yunan olmak üzere ikişer vali ve ikişer belediye başkanı tarafından yönetiliyor.



*Türk topraklarında birisi Türk diğeri Yunan olmak üzere iki Başkomutan bulunuyor.



*Muğla Keçi Adası’na kaçan, suikast timindeki darbeci askerleri, Yunan Apache taarruz helikopteri, Yunan komandoları ve Yunan polisleri aradı. Erdoğan cesaret edip Türk askeri ve Türk polisini Keçi Adası’na gönderemedi.


 
*Yunanistan,Ege Denizi’ndeki adalarımızda vergi topluyor.

*Yunanistan, Ege Denizi Türk karasularında tekne ile dolaşan vatandaşlarımızı öldürüyor, tutukluyor ve yargılıyor. Erdoğan ve AKP Hükümetleri Yunanistan’a müzik notası bile veremiyor.

*Yunan Kara Kuvvetleri Türk topraklarında tatbikat yapıyor.

*Yunan Deniz Kuvvetleri Türk karasularında tatbikat yapıyor.

*Yunan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri uçak ve helikopterleri Türk hava sahasında uçuyor.

*Yunan Cumhurbaşkanı, Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları ile Yunan askerleri ve Yunan vatandaşları, Ege’de işgal edilen Türk adalarına elini kolunu sallayarak ve pasaportsuz giriş ve çıkış yapıyor.

*Türk vatandaşları ise Ege’de işgal edilen Türk adalarına pasaportla giriş yapıyor.

*Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Koyun Adası’na Yunan polisi ve gümrük kontrolünden geçtikten sonra pasaportla giriş yaptı.

Erdoğan boş yere nefesini tüketmesin. Kendi döneminde Yunan askerine alenen teslim edilen 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığının sorumluluğunu Lozan’a yükleyemez !...

Ümit YALIM
Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
nevzat sarıaslan 7 yıl önce

buraya mhp li ve akp lilerin yorum yazmasını bekliyoruz.biz chp liler olarak bakana soru sorduk,bakan savaş mı çıkaralım dedi. chp yi hain ilan edenlere gelsin bu haber.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87