ERDOĞAN'I SEÇTİLER DE BAŞBAKAN ARIYORLAR

Geldik son güne. CHP'nin adayı belli. Ekmeleddin İhsanoğlu artık resmen aday. HDP de seçimini yaptı ve eşbaşkanlardan Selahattin Demirtaş üzerinde karar kıldı.

Bugün ise AKP adayını açıklayacak. Büyük bir şov yapılacağı kesin. Adayın da Recep Tayyip Erdoğan olması büyük olasılık. Küçük bir olasılıkla Erdoğan yerine bir başkası da aday olabilir.

Ancak ben medyamıza bakıyorum, yandaşından merkezine hepsi söz birliği etmiş gibi seçimi çoktan yapmış durumda.

Bu medyaya göre Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi bile. O seçildiği için şimdi başka bir sorunla karşı karşıyayız.

AKP'de kim Başbakan olacak?

Tayyip Erdoğan'ın Yıldırım Akkbulut'u kim olacak?

Medyanın merakı bu.

Açıkçası, eğer Tayyip Erdoğan gerçekten seçilecekse başbakanın kim olacağı konusu beni çok heyecanlandırmıyor.

Çünkü kim olursa olsun fark etmeyecek. Sonuçta Erdoğan'ın amacı köşke çıkıp hem Cumhurbaşkanı hem de başbakan gibi davranmak. Ülkeyi Çankaya Köşkü'den, başbakan yetkilerine haiz cumhurbaşkanı olarak yönetmek hayalinde.

Beni heyecanlandıran, zamanında Özal'ın denediği ve tepe taklak olduğu bu sistemin şimdi Erdoğan'la tutup tutmayacağı.

Medya ve yandaş yalakalar muhtemel bir Erdoğan zaferine kendilerini şimdiden hazırladılar.

Ancak bana göre üç olasılık var ve üçü de Erdoğan için aslında hiç de iç açıcı değil.

Birincisi aday olur ve kazanamaz. İşte en güzel sonuç bu. Bu son Erdoğan'ın kâbusudur.

İkincisi, aday olmaz, başkasını gösterir, bu aday kazansa da kazanamasa da Erdoğan'ın karizması çizileceği için güven yitirir 2015 genel seçimini çok zor geçirir.

Üçüncüsü aday olur ve kazanır, kısa sürede Özal'ın durumuna düşer.

Her üçünde de Erdoğan'ın gidişi kesindir. Sadece süreler farklıdır.

HDP'NİN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ

Tahmin edildiği gibi HDP de Cumhurbaşkanı adayı gösterdi.

HDP'liler ikinci tura kalamayacaklarını elbette çok iyi biliyorlar, ancak bu seçim bu partinin kader seçimi olacak, bu da bir gerçek.

BDP'den HDP'ye dönüş yapan bu siyasi akım çok uzun yıllar sonra ilk kez tüm Türkiye genelindeki oyunu öğrenecek.

Barajı aşamama korkusu nedeniyle genel seçimlere bağımsız adaylarla giren BDP'nin (HDP) Türkiye genelindeki oyu hiçbir zaman ortaya çıkmamıştı. Sadece araştırmacılar tahminlerde bulunuyordu.

Oysa şimdi, baraj endişesi yok, üç (ya da dört) aday yarışacak ve herkes hangi görüşten yanaysa onun adayına oy verecek.

Daha önce BDP'nin bağımsız aday göstermediği bölgelerde oylarını kendilerine en yakın gördükleri başka partiye veren seçmenler de bu kez HDP'ye yönelecek ve bu partinin Türkiye genelindeki gerçek oyu ortaya çıkacak.

Bu oran ikinci turda kazanma ihtimali yakın olan adayla pazarlık olanağı yaratacaktır.

Ancak burada küçük bir sakıncalı durum var. HDP adayı ilk turda, adayları beğenmediği için küskün veya umutsuz duruma düşmüş olan bazı seçmenlerin de oyunu alabilir.

Bu da HDP'yi olduğundan daha büyük ve güçlü gösterebilir.

BU YANGIN TUHAF DEĞİL Mİ?

İşin aslını tam bilmeyince ve elimizde belge olmayınca "yaktılar güzelim köşkü şimdi yerine villalar yapacaklar" diyemeyiz elbette.

Ancak Üsküdar'daki tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nün yanması çok tuhaf bazı rastlantıları da gözümüzün içine sokuyor. Madde madde gidelim;

1- Bu köşk 17 Aralık operasyonunda gözaltına alınan ve tarihimize "Milletin a....sına koyacağız" sözüyle geçecek olan Cengiz İnşaat'ın sahibi Mehmet Cengiz'e satıldı.

2- 23 Haziran'da Anıtlar Yüksek Kurulu köşkün restorasyonu için izin verdi.

3- 28 Haziran günü her nasılsa köşkte yangın çıktı ve tamamen kullanılamaz hale geldi.

4- Cengiz İnşaat açıklama yaparak "Köşkü tıpkı eskisi gibi yapacağız kimsenin kuşkusu olmasın ne bir eksik ne bir fazla olacak" dedi.

5- Ancak TMSF'nin satış tutanağından anlaşıldı ki, bu köşkün satışı hiçbir şekilde tadilat yapılmamak kaydıyla yapılmış.

Buradan çıkan sonuç şudur; Cengiz inşaat çivi bile çakamayacağı bir köşkü satın almış. Normal koşullarda bu köşk aynen muhafaza edilmek zorunda.

Ancak köşk yanınca "yeniden yapılması" gündeme gelecek. Böylelikle daha önceki durumu nedeniyle kullanılması mümkün olmayan köşk şimdi yeniden yapılabilecek ve sahibi için malikane haline getirilebilecek.

Şimdi tekrar soruyorum; bu yangın tuhaf değil mi?



https://twitter.com/can_atakli_
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87