Gündem:
BAHÇELİ, MÜFLİS TÜCCAR KONUMUNA DÜŞMÜŞTÜR!
BAHÇELİ, MÜFLİS TÜCCAR KONUMUNA DÜŞMÜŞTÜR!

Balkız'dan Bahçeli'ye eleştiri: "Bahçeli, müflis tüccar durumuna düşmüştür"

Manisa'da 1 Kasım seçimlerinde MHP'den aday gösterilmeyen eski Baro Başkanı Zeynel Balkız, muhalefet liderlerini, özellikle MHP lideri Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, partinin kazandıklarını kaybederek iflasa sürüklendiğini öne sürdü. Balkız, "Bahçeli, müflis tüccar durumuna düşmüştür" dedi.

MHP'den 7 Haziran seçimlerinde 2'nci sıra milletvekili seçilmesine rağmen, 1 Kasım seçimlerinde partisi tarafından aday gösterilmeyen eski Baro Başkanı Avukat Zeynel Balkız 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirdi. Balkız, milli iradeye herkesin saygı göstermesi gerektiğini kaydederek şöyle dedi:

"Yüzde 49.5 oy oranıyla 13 yıl sonra önemli başarı kazanan AK Parti'yi kutluyorum. Ancak, bu durum bir güç zehirlenmesine yol açmamalıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin, birinci lig oyuncusu bir devlet iddiasını sürdürülebilmesi için 'hukuk devleti' hedefinden asla vazgeçilmemesi gerekir. Hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, kuvvetler ayrılığı ilkelerine yeniden dönülmesi gerekir. Yönetimde şeffaflığın korunması ve yolsuzluklarla ciddi mücadele gerekir. Muhalefet partileri açısından 1 Kasım genel seçim sonuçları, ciddi ve samimi bir muhasebe ve kendisi ile hesaplaşmayı emrediyor. Muhalefet partileri 13 yıllık bir iktidar yorgunluğu sonunda dahi, tutum davranış ve programları ile halkın ümidi haline gelememiştir. Türk milleti 7 Haziran seçimlerinde etkili bir mesajla yeni bir iktidar alternatifi aramış ise de aradan geçen 5 aylık sürede mevcut muhalefet partilerince yeni bir iktidar ümidi verilememiştir."

"MERKEZ SAĞ SEÇMENİ KÜSTÜ"

Zeynel Balkız muhalefet liderlerini, özellikle MHP lideri Devlet Bahçeli'yi eleştirdi. Balkız, Bahçeli'nin 7 Haziran seçiminden itibaren geçen 5 aylık sürede millet ve gerçekleri okuyamayan, pusulası şaşmış politik tavır, kazandıklarını fazlasıyla kaybederek iflasa sürüklendinğini savunarak şöyle dedi:

"7 Haziran seçimlerinde bizim binbir zorlukla sandığa taşıdığımız seçmenler, teşkilatın teslim olması sonucu kaçırılmış ve 50 bin oy kaybına sebep olmuştur. Sorumsuz laflar da merkez sağ seçmeni küstürmüş, hiçbir özel yönlendirme ve organizasyon olmadığı halde 7 Haziran seçimlerinde MHP'ye verdiği 1 milletvekilliği kaybedilmiştir. Kapsayıcılık ve herkesi kucaklamaktan uzak, dar çevrede tamamen içe kapalı politik tavırlardan bir Türkiye projesinin çıkmadığı 1 Kasım akşamı görülmüştür. Muhalefet 13 yıllık iktidar yorgunluğuna rağmen evrensel değerlere dayalı bir Türkiye projesini neden ortaya koyamadığını ve kitleleri neden inandıramadığını sorgulamalıdır."
Seçim sonuçlarının Türkiye'de bir muhalefet sorunu olduğunu ortaya koyduğunu belirten Zeynel Balkız, "Sağlıklı bir demokrasi için 'güçlü iktidar' karşısında 'güçlü muhalefet' şarttır. Muhalefet partileri en kısa zamanda kendilerini yeniden dizayn etmelidir. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Ülke içinde ve çevremizde gelişen olaylar Türkiye'nin ve Türk milletinin yakın tehlike çemberi içinde olduğunu gösteriyor. Büyük Türkiye hedefi için herkesi, iktidarı, muhalefetiyle, düşünenleri ve üretenleriyle bir kez daha samimi olarak düşünmeye davet ediyorum. Seçim sonuçlarını saygı ile karşılıyor ve hayırlı olmasını diliyorum" dedi.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku