MESCİD-İ AKSA İMAMININ KİTABI ÇIKTI

MESCİD-İ AKSA İMAMININ KİTABI ÇIKTI

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Filistin Kültür Müzesi'nde yapılan kitabın tanıtımına İkrime Sabri ve onlarca Filistinli katıldı.

Sabri burada yaptığı konuşmada, "Bu, birçok arkadaşımın benden ricasıydı ve bana hep 'Hayatın dolu dolu geçti ancak onu belgeleyen eser nerede?' derlerdi." ifadelerini kullandı.

Filistin dışına yaptığı seyahatlerde kaydetmediği olaylar olduğunu aktaran Sabri, "Toplayabildiğim kadarını topladım ve duraklar halinde özetledim. Her bir durak büyük önem taşıyor." dedi.

Kitabın altı bölümden oluştuğunu kaydeden Sabri, ilk bölümde çocukluğu ve yetişmesinin, ikinci bölümde hayatının geri kalan kısmının yer aldığını, üçüncü bölümde de, Filistin dışında Kudüs ve Mescid-i Aksa'da meydana gelen olayları anlattığı konferans ve seminerleri ele aldığını söyledi.

Sabri, kitabın son üç bölümünde ise Mescid'i Aksa'daki hutbe ve vaazlarından bazıları, İsrail'in kendisini Harem'i Şerif'ten uzaklaştırma cezaları ve arkadaşlarının kendisi hakkında yazdıklarının yer aldığını ifade etti.

Sabri, kitapta ayrıca hayatının farklı dönemlerinde çekilmiş fotoğrafların da bulunduğunu belirtti.

Eski Kudüs-Filistin Müftüsü olan ve halihazırda Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanlığı görevini yürüten Şeyh Sabri, İslam hukuku, Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili birçok eser kaleme aldı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

ERDOĞAN, İMAMOĞLU'nu HEDEF ALDI
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, 'Kadim Dostlar İftarı' programında yaptığı konuşmada...

Haberi Oku