Gündem:
10 İLDE BÜYÜK TERÖR OPERASYONU
10 İLDE BÜYÜK TERÖR OPERASYONU

İSTANBUL

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu'nda hava destekli operasyon düzenledi.

Polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyon, Hacı Ahmet Mahallesi Kurtoğlu Caddesi ile Hacı Ahmet Karakolu, Eburıza Dergahı, Pir Hüsamettin sokaklarında yapılıyor. 

Özel harekat polisleri eşliğinde önceden belirlenmiş adreslere eş zamanlı baskınlar yapan Terörle Mücadele polisleri aramaları sürdürüyor.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Beyoğlu'ndaki birçok adreste devam eden operasyon için çevik kuvvet polisleri sokak başlarında çevre güvenliği aldı.

Özel harekat polislerinin desteğiyle baskın yapılan adreslerde birçok kişi gözaltına alındı.


Gözaltına alınanlar Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü.


Operasyon devam ediyor.

KONYA MERKEZLİ 3 İLDE DE IŞİD'E OPERASYON

Konya merkezli Ankara ve Manisa'da polis tarafından terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyon düzenlendi. Çok sayıda gözaltı var.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DAEŞ'e yönelik Konya, Ankara ve Manisa'da, daha önceden belirlenen 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.


300 polisin katıldığı operasyonda terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle 1'i kadın 15 kişi gözaltına alındı.


Şüpheliler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.


Operasyonun halen devam ettiği, gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.


ADIYAMAN'DA PKK'YA OPERASYON: 15 GÖZALTI

Adıyaman'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki birçok adrese çok sayıda polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenledi.  Operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


İZMİR'DE PKK'NIN GENÇLİK YAPILANMASINA OPERASYON

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik, sabaha karşı Asarlık Mahallesi'nde bazı adreslere operasyon düzenledi.


Özel Harekat Şubesi polislerinin de destek verdiği operasyonda, şüpheli olarak belirlenen kişilerin evlerinde arama yapıldı. Aramalarda, suç delili olarak değerlendirilen doküman ve malzemelere el konuldu.


Operasyonda gözaltına alınan zanlı sayısı hakkında açıklama yapılmadı.

TUNCELİ

Türkiye’nin birçok ilinde dün başlatılan operasyon Tunceli’ye de sıçradı. Operasyon kapsamında PKK’nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi olduğu ileri sürülen çok sayıda kişinin evine sabahın erken saatlerinde polis tarafından baskın düzenlendi.

Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ile özel harekat polislerinin katıldığı eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Baskınlarda bazı dokümanlara da el kondu. Devam eden operasyonlarda gözaltına alınanlar Tunceli Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

ADANA

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ve Özel Harekat Timleri, sabaha karşı başlayan helikopter destekli operasyonda, başta Gülbahçesi, Dumlupınar ve Dağlıoğlu olmak üzere kentin değişik mahallelerinde çok sayıda eve eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda YDG/H ve DAEŞ mensubu olduğu ileri sürülen 54 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü.

ERZİNCAN

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün saat 05.00 sıralarında önceden tespit edilen kişilerin evlerine ve bulundukları yerlere eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda farklı gruplardan 8 kişi gözaltına alındı. Emniyete götürülen 8 kişinin sorgusu sürüyor.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.


İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK'ya yönelik kent merkezi, Ceylanpınar, Suruç ve Birecik ilçelerinde 40 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.


Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyonda, terör örgütünün gençlik yapılanmasıyla ilişkili oldukları öne sürülen 20 kişi gözaltına alındı.

Dün de Ceylanpınar, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde sokak eylemleri yaptıkları, kalabalık kitleleri yönlendirdikleri ve bazı eylemleri planladıkları iddiasıyla 35 kişi gözaltına alınmıştı.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku