Gündem:
101 ÖĞRENCİ OKUL DIŞI

101 ÖĞRENCİ OKUL DIŞI

İçişleri Bakanı Soylu, Boğaziçi Üniversitesindeki gözaltılar ile ilgili ''Gözaltına alınanlardan 79'u DHKP/C, TKP-ML dahil olmak üzere terör örgütü üyesi" açıklamasını yaptı.

Özel bir kanala konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmalardan önce çıkanlar şöyle: 

'Cemil Bayık, 3 gün önce HDP'ye talimat verdi'

-Cemil Bayık 3 gün önce HDP'ye talimat verdi. Bunu İçişleri Bakanı olarak ben biliyorum. DEAŞ'ın neye hizmet verdiğini biliyor musunuz? Bunu ben biliyorum. Gezi olayları dahil olmak üzere bu kadar kaynak nereden geldi? Kavala'nın oluşturduğu bir sistemle her şey ortada. Terör örgütlerini bir tarafa bırakıp bilgi kirliliğini vatandaşa söylemezsek olur mu? Boğaziçi Üniversitesi'ndeki gözaltılardan çoğu terör örgütü DHKP-C, TKP/ML mensubu. Bunu vatandaşa kim söyleyecek? 

Boğaziçi'ndeki gözaltılar

-Burası bir üniversite. Bir önceki seçimde üniversite rektörünü öğrenci mi seçti? Hayır. Adaylardan biri seçildi.  Türkiye'nin en çok akademik yayın üreten en başarılı üniversiteler hangileri? "Kayyım rektör" tabiri faşist bir yaklaşım. Siyasi bir yaklaşım. Üniversitenin kendi içini kapsayacak bir yaklaşım değil. Burada maalesef marjinal ideolojik çok uçlarda olan merkeze çekmişler. Bu doğru değil. Bizim konuşacaklarımız onların başarılarıdır. Orada gidecek üniversite rektörünün odasını işgal edecek. Buna asla müsaade etmem. Türkiye ayağa kalsa da müsaade etmem böyle bir şey yok. Boğaziçi Üniversitesi ayağa da kalksa üniversite rektörünün odasına girmesine izin vermem.

-Bu topraklarda LGBTİ diye bir şey var mıydı? Avrupa'da olabilir. Bu cereyan Avrupa'dan, ABD'den Türkiye'ye pazarlanmaya çalışılan bir cereyandır. 

Adalet Bakanı Gül ile arasında kırgınlık oldu mu?

Bana da soruyorlar bu adamı niye tutuklamıyorsun? Ben tutuklayıcı mercii değilim ki, Adalet Bakanı da değil. 

'Cumhurbaşkanı Erdoğan siyaseti bırakırsa ben de bırakırım'

Benim için yarın önemli değil bugünü aşmak önemli. Bugünü aşarsak yarın gelecek. Bu hikayeyi tanımlamak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olur. Kendi partisini yönetemeyenler sallayıp duruyor. Biz bugün Suriye, Irak, Libya, Azerbayca'ndayız. Azerbaycan'da hasretimizi dindirdik. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan siyaseti bırakırsa ben de bırakırım. Benim de bırakmamı isterse ben de başım üstüne.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan siyaseti bırakırsa ben de bırakırım. Benim de bırakmamı isterse ben de başım üstüne.

Berat Albayrak ile görüşüyor mu?

-Kendisiyle konuşmadım. Ailesiyle konuştum. Bütün yorgunluğumuza yorgunluğumuza rağmen aramızda bir şey olmadı. Ekonomide çizmek istediği yolda millilik ve yerlilik çizgisindeydi. AK Parti'de siyasal zihni ve düşüncesi benimle en çok örtüşen kişi Berat Albayrak'tır

Hafta sonu yasakları kalkacak mı?

-Ben korona geçirdim. Annem 61. gün oldu hala makinaya bağlı yaşıyor. Kısıtlama kararları aldığımızdan beri çok ciddi iniş var. Türkiye, Avrupa'ya kıyasla çok ciddi bir mücadele veriyor. Buradaki tedbirleri gevşettiğimiz andan itibaren hastalığın nereye gideceğini mutasyonun nereye götüreceğini bilmiyoruz. Bizim için sağlık sisteminin sürdürebilirliği önemli. 

-Kısıtlamalar için biraz daha sabretmeliyiz. Açarsınız bir ay sonra kapatırsınız bu iyi bir şey değil. Belli bir veriye ulaştığımızda kademeli olarak esneteceğiz. Parti kongreleri de tedbirler alınarak yapılıyor.

sputniknews 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku