Gündem:
30 MART MAALESEF KANLI GEÇTİ
30 MART MAALESEF KANLI GEÇTİ

Kanlı seçim: 9 ölü, 39 yaralı!


Türkiye seçim günü kana bulandı. Çeşitli illerde meydana gelen kavgalarda şuana kadar 9 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi yaralandı.

Türkiye 30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sandık başına giderken, çeşitli şehirlerde muhtar adayları arasında çıkan tartışmalar can aldı. Ülke genelinde muhtarlık yarışı nedeniyle çıkan kavgalarda 8 kişi hayatını kaybetti. Kavgalarda 30 kişi ise çeşitli yerlerinden yaralandı. Hilvan'daki muhtarlık kavgasında yaralanan 4 kişinin hayati tehlikesi sürerken, 1 polis ve 1 uzman çavuş da kavgaları ayırmaya çalışırken yaralandı. 

HİLVAN'DA MUHTARLIK KAVGASI: 6 ÖLÜ, 4 YARALI

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'nin Yuvacık Köyü'nde, 2 muhtar adayı ile yakınlarının tartışması silahlı kavgaya döndü. Ortalığın savaş alanına döndüğü kavgada 6 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Olay, öğle saatlerinde Yuvacık Köyü'nde meydana geldi. Mevcut köy muhtarı ve yeniden aday olan Ertem Çelik ile diğer aday Abit Tanık arasında seçmenleri yönlendirdikleri iddiasıyla tartışma çıktı. İddiaya göre, köy okulunun bahçesindeki tartışma muhtar adaylarının yakınlarının katılmasıyla kısa sürede kavgaya dönüştü. Jandarmanın müdahalesiyle önlenen ve okul bahçesinden çıkarılan Çelik ve Tanık ailesinin fertleri, bu kez köy meydanında kavga etti. Kavga sırasında Çelik ve Tanık ailesi fertleri birbirlerine tabanca, av tüfeği ve kalaşnikof tüfekle ateş açarak çatışmaya başladı. 

6 KİŞİ ÖLDÜ

Ortalığın savaş alanına döndüğü kavga, köye gelen jandarmaların müdahalesiyle güçlükle önlendi. Tabanca ve tüfek kullanılan çatışmada muhtar adaylarından Ertem Çelik, akrabaları Davut, Semih, Ayhan, Bedirhan ve Nihat Çelik ile karşı taraftan Orhan, Suphi, Mehmet ve Adalet Tanık yaralandı. Yaralananlar, özel araçlarla Hilvan ve Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edildi.

Şanlıurfa'daki hastanelerde tedavisine başlanan yaralılardan muhtar adayı Ertem Çelik ile Bedirhan Çelik, Semih Çelik ve Davut Çelik ile Orhan Tanık ve Suphi Tanık yaşamını yitirdi. Tedavisi süren diğer 4 yaralının da hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

KÖY ABLUKAYA ALINDI

Muhtar adaylarının silahlı çatışmasının ardından Yuvacık Köyü'ne zırhlı araçlarla takviye jandarma birlikleri gönderildi. Giriş ve çıkışların yasaklandığı köyü ablukaya alan jandarma, muhtar adayları ve akrabalarının karşı karşıya gelmemesi için önlem aldı. Birçok kişi gözaltına alan jandarma kimsenin köye girmesine izin verilmezken, çevik kuvvet polisleri de Şanlıurfa'da yaralıların tedavi gördüğü hastaneler ile cesetlerin bulunduğu morg çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.
Önlemlerin en üst seviyede tutulduğu Yuvacık Köyü'nde güvenlik güçleri olaya karışan kişilerin belirlenmesine yönelik çalışmasını sürdürüyor.

KÖYÜN HER YERİNDE MERMİ İZİ

Muhtarlık seçimleri nedeniyle çıkan kavgada 6 kişinin öldüğü Yuvacık Köyü'nde jandarmanın aldığı önlemler sürüyor. Kimsenin girmesine izin verilmeyen köyde silahlı kavganın yaşandığı oy kullanılan okul bahçesi ile köy meydanı mermi iziyle dolu. Jandarmaların olay yeri incelemesini sürdürdüğü köyde, kavgaya karıştığı saptananların gözaltına alındığı bildirildi.

HATAY'DA MUHTARLIK KAVGASI: 2 ÖLÜ, 4'Ü AĞIR 13 YARALI

Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'ne bağlı Gölbaşı Köyü'nde, muhtar adaylarının yakınları arasındaki tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Olayda, 2 kişi öldü, 4'i ağır 13 kişi yaralandı. Köyde, yeniden aday olan Muhtar Abdo Bilgin ile diğer aday Sıtkı Yüceur'un yakınları arasında dün akşam çıkan tarışma bu sabah sandık başında devam etti. İki tarafından yakınları arasındaki kartışma kavgaya dönüşünce, Yecuur Ailesi taraftarları sandıkların bulunduğu Gölbaşı İlköğretim Okulu'na rastgele tüfek ve tabanca ile ateş açtı. Olayda muhtarın kuzeni İsmail Bilgin ile diğer aday Sıtkı Yüceur'un akrabası Ayşe Yüceur yaşamlarını yitirdi. Olayda 13 kişi ise yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Süleyman Bilgin'ın sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi. Takviye güvenlik ekipleri köye gönderilerek önlemler alındı.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'ne bağlı Gölbaşı Köyü'nde, muhtar adayı yakınlarının karşılıklı silahla ateş açması sonucu 50 yaşındaki Süleyman İsmail Bilgin ile 56 yaşındaki Ayşe Yüceur'un yaşamını yitirdiği olayda, Yusuf Yüceur (32), Cemal Yüceur (49), Şamo Bilgin (42), Erhan Bilgin (40), Abdo Yüceur (59) ve Süleyman Bilgin (18) ile kimlikleri belirlenemeyen 4 kişi daha yaralandı. Yaralı yakınlarının Kırıkhan Devlet Hastanesi'ne akın etmesi nedeniyle hastanede başka olayların çıkmaması için geniş güvenlik önlemleri alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde jandarmanın, her iki taraftan çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı belirtildi. 

KOMANDOLAR GÖLBAŞI'NDA

Olayların büyümemesi için köyde geniş güvenlik önlemleri alan jandarma, olaya karışanların kaçmasını önlemek için köyün tüm giriş çıkışlarını da kontrol altında tutuyor. Hatay'dan da komando birlikleri köye gönderilirken, gazetecilerin de köye girişine izin verilmedi. Köyün girişinde ayrıca tedbir amaçlı olarak ambulanslar bekletiliyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: KÖYE TAKVİYE EKİP GÖNDERİLDİ

Hatay Valiliği de kavgayla ilgili yaptığı açıklamada olayda 2 kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, hastanelerdeki yaralı sayısını 9 olarak açıkladı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:"Saat 11.45 sıralarında ilimiz Kırıkhan İlçesi Gölbaşı İskan İlköğretim Okulu bahçesinde muhtar adayları arasında oy verme sırası nedeni ile tartışma çıkmıştır. İki tarafın yakınlarının olaya karışması ve tartışmanın büyümesi neticesinde A.Y.isminde bir bayan ve İ.B. isimli bir erkek olmak üzere iki vatandaşımız hayatını kaybetmiş, biri ağır olmak üzere 9 vatandaşımız da yaralanmıştır. Bölgede görev yapan güvenlik güçlerinin takviye edilmesi ile taraflar kontrol altına alınarak tartışma sona erdirilmiştir."

VALİLİK: 4'Ü AĞIR 13 YARALI

Hatay Valiliği, Gölbaşı Köyü'nde 2 kişinin yaşamını yitirdiği kavgayla yaptığı ikinci bir açıklamada, kavgada 13 kişinin yaralandığını ve bunlardan 4'ünün sağlık durumunun ağır olduğunu bildirdi. Kırıkhan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan Kemal Yüceur'un İskenderun Devlet Hastanesi'ne, Süleyman Bilgin'in Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne, Erhan Bilgin, Şamo Bilgin, İsmail Bilgin ve Abdullah Bilgin'in Kırıkhan Özel Bilim Hastanesi'ne sevk edildiği, Hayriye Alp, Yusuf Yüceur, Rahime Yüceur ile Özgül Yüceur'un ise Kırıkhan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı belirtildi.

ŞANLIURFA'DA MUHTARLIK KAVGASI: 1'İ POLİS 3 YARALI

Şanlıurfa'da, birbirine akraba iki muhtar adayının yakınları arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Olayda, biri kavgayı ayırmaya çalışan polis memuru 3 kişi yaralanırken 4 kişi ise gözaltına alındı. Olay, saat 08.00 sıralarında Çankaya Mahallesi'nde bulunan 100'üncü Yıl İlköğretim Okulu'nda oy verme işlemi başlarken meydana geldi. Çankaya Mahallesi Muhtar adayı İsmail Çiftçi ile Şükrü Polatçı arasında seçmenleri yönlendirdikleri iddiasıyla tartışma çıktı. Tartışma, kısa sürede iki muhtar adayının yakınlarının da katılımıyla bıçakların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Oy kullanmaya gelenlerin önünde meydana gelen kavgada; muhtar adayı Şükrü Polatçı'nın oğlu Uğur Polatçı ile yeğeni Mehmet Polatçı bıçakla yaralandı. Bu sırada kavgayı ayırmaya çalışan bir polis memuru da elinden hafif yaralandı. Okula takviye olarak çağrılan polislerin biber gazıyla müdahale ederek ayırdığı kavgaya karıştığı belirlenen 4 kişi gözaltına alındı. Ambulansla hastaneye götürülen yaralılardan Uğur Polatçı'nın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

YOZGAT'TA MUHTARLIK KAVGASI:3 YARALI

Yozgat'ta muhtarlık seçimi nedeniyle iki grup arasında çıkan kavgada 3 kişi yaralandı.


Yozgat'ın merkeze bağlı Türkmensarılar Köyü'nün muhtar adayları Hasan Duyar ile Mehmet Özipek'in yakınları arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi nedeniyle 3 kişi kafalarına aldığı taş ve sopa darbeleriyle yaralandı. Kavga sırasında yaralanan Selami Avcı (38), Adem Avcı (46), Hanifi Avcı(27) ambulansla Yozgat Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastane ve köyde güvenlik tedbirleri artırılırken olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

RİZE'DE SEÇİM KAVGASINDA UZMAN ÇAVUŞ AĞIR YARALI

Rize'nin Küçükçayır Köyü'nde muhtar adaylarını destekleyen 2 kişi arasında çıkan silahlı kavgayı ayırmak isteyen Jandarma Uzman Çavuş Korhan Soylu, ayak ve kasığına isabet eden 2 kurşunla ağır yaralandı.

Olay, bu sabah Küçükçayır Köyü İlkokulu önünde meydana geldi. Oy kullanmak için okula gelen köylülerden destekledikleri muhtar adayları için oy isteyen 30 yaşındaki Ali Tekerlek ve 50 yaşındaki Şakir Gökhan arasında tartışma çıktı. Daha önce alacak konusunda husumet bulunan 2 kişi arasındaki tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Şakir Gökhan silahını çekerek Ali Tekerlek'e ateş etmeye çalıştı. Çevredekiler ve okulda seçim güvenliğini sağlamak üzere görevli jandarma timindeki askerler de kavgayı ayırmak istedi. Bu sırada Şakir Gökhan'ın silahından çıkan 3 kurşundan 2'si 35 yaşındaki Uzman Çavuş Korhan Soylu'nun kasık ve ayağına isabet etti. Şakir Gökhan kaçarken, ağır yaralanan Uzman Çavuş Korhan Soylu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı.

Şakir Gökhan, bir süre sonra köyde saklandığı evde yakalandı. Jandarma okul çevresinde ve köyde geniş güvenlik önlemleri aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HES OLAYLARINDA DA GÖREV YAPMIŞTI

Küçükçayır köyünde vücuduna isabet eden iki mermiyle ağır yaralan Jandarma Uzman Çavuş Korhan Soylu, Andon İçme Suyu Tesisleri'ne su sağlayan Andon Deresi'ne hidroelektrik santral (HES) kurulması için durdurulan çalışmaların yeniden başlatılması üzerine, çıkan olaylara müdahale eden jandarma ekibinde de görev yapmıştı.

BİRECİK'TE MUHTARLIK KAVGASI: 6 YARALI

Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde, iki aile arasında muhtarlık yüzünden çıkan silahlı ve sopalı kavgada 6 kişi yaralandı.
Olay, sabah saatlerinde Birecik'e bağlı Çiftlik Köyü'nde meydana geldi. Köyde muhtar adayları Ersöz ile Öztürk aileleri arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken, kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tabancadan çıkan kurşunların isabet ettiği muhtar adayı Emin Öztürk ile yakınları Salih Öztürk, Hasan Öztürk ve Mehmet Öztürk yaralandı. Kavgada isimleri öğrenilemeyen 2 kişi ise sopa darbeleriyle yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla Birecik Devlet Hastanesi'ne götürülürken, jandarma köyde önlemleri artırdı.

MUHTAR ADAYI TARAFTARLARI BİRBİRİNE GİRDİ, POLİS AYIRDI

Trabzon'un Boztepe Mahallesi Osman Altuntaş İlköğretim Okulu'nda iki muhtar adayının destekçileri arasında çıkan kavgayı polis güçlükle ayırdı. Boztepe Mahallesi muhtar adayları Ethem Koç ile Yücel Kaplan'ın taraftarları arasında listelerin seçmenlere dağıtılması konusunda tartışma çıktı. Okul koridorunda başlayan tartışma bir süre sonra yumruklu kavgaya dönüşünce okula takviye polis ekipleri gönderildi. Polisler, okul merdivenlerinde de birbirlerine saldırmak isteyen tarafları güçlükle ayırdı. Okulda güvenlik önlemleri artırılırken oy verme işlemlerinde herhangi bir aksama olmadığı belirtildi.

SİVAS'TA MUHTARLIK YARIŞI KANLI BİTTİ: 1 ÖLÜ

Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'ne bağlı Söğütpınar Köyü'nde gerçekleşen muhtarlık seçimlerinde çıkan silahlı kavgada, yeni seçilen muhtarın babası 69 yaşındaki Halis Bulut göğsünden vurularak yaşamını yitirdi. Olay, saat 16.30 sularında Söğütpınar İlkokulu'nda meydana geldi. Sandıktan çıkan oyların sayımı sonrasında 5 yıldır yürüttüğü muhtarlık seçimini kaybettiğini öğrenen İsmail A., 6 fark oyla muhtar seçilen Mustafa Bulut ve babası Halis Bulut ile tartışmaya başladı. Daha sonra iddiaya göre, ruhsatlı tabancasını çıkaran İsmail A., Halis Bulut'a ateş etti.

Göğsünden vurulan Halis Bulut, yakınları tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Bulut yaşamını yitirdi. Halis Bulut'un cenazesi, otopsi yapılamak üzere hastane morguna kaldırıldı.

Olay sonrası jandarma ekipleri saldırıyı yapan İsmail A.'yı gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı..

DİYARBAKIR EĞİL'DE MUHTARLIK KAVGASI: 9 YARALI

Diyarbakır'ın Eğil İlçesi'ne bağlı Balaban Köyü'nde 3 aile arasında muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan ve bıçakların da kullanıldığı kavdada, 9 kişi yaralandı.

Eğil'in Balaban Köyü'nde muhtarlık seçimi nedeniyle Tutuş, Aygün ve Karabulut aileleri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine taraflar bıçak ve sopalarla birlirlerine saldırdı. 

Kavgada, Şeyhmus ve Hidayetullah Karabulut bıçakla 7 kişi ise, sopa ve dayak sonucu yaralandı. Durumu ağır 2 kişi Diyarbakır'daki hastanelere kaldırılıp tedavi altına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku