Gündem:
550 YILLIK ZEYNEL BEY TÜRBESİ BÖYLE TAŞINDI

550 YILLIK ZEYNEL BEY TÜRBESİ BÖYLE TAŞINDI

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde tarihi bir gün yaşandı. 550 yıllık zeynelbey türbesi yerinden kaldırıldı. 2 kilometrelik yolculuğun ardından, yeni yerine yerleştirildi.

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde, bulunduğu yer Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan 550 yıllık Zeynel Bey Türbesi Türkiye'de ilk kez kullanılan özel bir sistem ile tek parça halinde taşındı. 2 milyon liralık proje kapsamında taşınan türbe yeni yerinde restore edilecek. Bölgede kalan 8 tarihi eser de yeniden taşınacak.

Taşınmasaydı, Ilısu barajı tamamlandığında su altında kalacaktı. Batman'ın Hasankeyf ilçesinde, Akkoyunlular'dan kalan tek eser olan 550 yıllık Zeynel Bey Türbesi kurtarıldı. Aylar süren hesaplamaların ardından Hollandalı ve Türk mühendislerin ortak çalışmasıyla taşındı.


Zeynel Bey Türbesi taşınıyor

CNN Türk
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku