Gündem:
AB ÜYELİĞİ HAYAL Mİ?
AB ÜYELİĞİ HAYAL Mİ?

"Türkiye bu haliyle olmaz!"

Almanya Başbakanı Merkel'in partisi olan Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Avrupa kurultayında Türkiye gündeme geldi. AB muhafazakar Halk partilerinin liste başı Adayı Jean Claude Juncker, Almanya'da Hristiyan Birlik Partileri içinde Türkiye üzerine sürdürülen tartışmalara karşı AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu belirtti.

Juncker üyelik için şartlar bulunduğunu, şartların Twitter-YouTube yasağıyla değil, özgürlüklerin ve demokrasinin genişletilmesiyle yerine getirileceğini vurguladı ve "Türkiye şu anda bunu yapmıyor" dedi.

Juncker daha önce basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında müzakerelerin Başbakan Erdoğan ile değil, Türkiye ile yürütüldüğünü söyledi.

AB'nin genişlemesine bir süre ara verilmesini isteyen Juncker, Türkiye'nin AB üyeliğinin gelecek 5-10 yıla kadar muhtemel görülmediğini kaydetti.

MERKEL'Lİ KAMPANYA

25 Mayıs'ta yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine 50 gün kala CDU seçim afişlerini tanitti. Seçim afişlerinde CDU genel seçimlerdeki gibi Merkel'in portresiyle kampanya yapıyor. Afişlerde Juncker'in resmi yok. Bu, Juncker'e tam destek vermediği anlamında yorumlandı. Juncker bu yöndeki sorulara, geçmişte afişlerde çok resmi ve karikatürleri yayınlandığı yanıtını verdi.

TÜRKİYE AİT DEĞİL

AB ile Avrupa'ya felaket getiren savaşların son bulduğu, Avrupa'nın son mali krizin de üstesinden gelerek yeniden cazibiyet kazandığı vurgulanan CDU kurultayinda Genel Sekreteri Peter Tauber, AB'nin değerler topluluğu olduğunu, Twitteri engelleyen Türkiye'nin bu değerleri yaşamadığını ve bu haliyle AB'ye ait olmadığını söyledi. CDU Grup Başkanı Volker Kauder de Türkiye'nin Avrupa'nın din ve ifade özgürlüğünden çok uzak olduğunu söyledi.

GÖZLERİ DOLDU

Kurultayda konusan CDU'nun Avrupa Parlamentosu liste başı adayı David McAllister duygulandırdı. Babası İskoçyalı annesi Alman olan McAllister babasının İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'na karşı savaştığını, 45 yıl sonra oğlunu Alman askeri elbisesiyle görünce ağladığını ve Avrupa iyi yolda dediğini anlattı. McAllister babasıyla ilgili bu anısını anlatırken, gözleri doldu.

REFAHI ÖZGÜRLÜĞE BORÇLUYUZ

Başbakan Merkel yarım saat süren konuşmasında Avrupa'nın refahını özgürlüklere borçlu olduğunu, fikir ve düşüncelerin özgürlük sayesinde oluştuğunu vurguladı. Merkel, özgürlüğün refahı getirdiğine inandığını söyledi.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku