Gündem:
ABD ŞOKTA: 'KİLİSEYE SİLAHLI SALDIRI'
ABD ŞOKTA: 'KİLİSEYE SİLAHLI SALDIRI'

ABD'de kiliseye silahlı baskın: 9 ölü

ABD'nin South Carolina eyaletinde silahlı bir kişi, tarihi bir kiliseye ateş açıp kaçtı. Saldırıda dokuz kişi hayatını kaybetti.

Charleston kentindeki saldırıda, silahlı kişinin, Afrika kökenli ABD'lilerin gittiği kiliseye girerek etrafa ateş açtığı belirtildi.

Polis, ABD'de şok etkisi yaratan saldırıda dokuz kişinin öldüğünü açıkladı. Ölenler arasında kilisenin papazı Clementa Pinkney'in de olduğu belirtildi. Pinckney aynı zamanda eyalet senatosu üyesiydi.

Polis Şefi Gregory Mullen, kilisede sekiz kişinin cansız bedeninin bulunduğunu, bir kişinin de hastanede yaşamını yitirdiğini belirtti. Mullen, baskında yaralanan bir kişinin ise tedavisinin sürdüğünü söyledi.

Mullen "Bunun bir nefret suçu olduğuna inanıyorum" dedi.

SALDIRGAN BEYAZ

Charleston polisi, olayın ardından kaçan saldırganı "20'li yaşlarının başında, beyaz, erkek" olarak tanımladı.

Charleston Belediye Başkanı Joseph P. Riley, "Kilisedeki bu olayın tarif edilemez derecede üzücü bir trajedi olduğunu söyleyeceğim" dedi.

Saldırıya hedef olan tarihi Emanuel Afrika Metodist Episkopal Kilisesi, ABD'nin en eski kiliselerinden biri olarak biliniyor.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku