Gündem:
ABDULLAH GÜL, ALİ BABACAN, ŞAFAK PAVEY, ABD'Lİ DİPLOMAT NİÇİN BULUŞTU?
ABDULLAH GÜL, ALİ BABACAN, ŞAFAK PAVEY, ABD'Lİ DİPLOMAT NİÇİN BULUŞTU?

ABD’NİN AHŞAP KÖŞKTEKİ KÜRT KORİDORU HÜKÜMETİ TEZGÂHI

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugün (31 Ekim 2015) Vatan Partisi İstanbul İl Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek, CHP ve MHP yöneticilerinin AKP’nin her iki kanadıyla ayrı ayrı koalisyon pazarlıklarına başladıklarını açıkladı.

Perinçek, basın toplantısında özetle şunları belirtti:


KOALİSYON PAZARLIKLARI BAŞLADI

CHP ve MHP yöneticileri daha Ağustos ayında AKP yöneticileri ile koalisyon pazarlıklarına başladılar. Bu pazarlıklar özellikle seçime yaklaştığımız günlerde yoğunlaştı.


MHP, AKP’nin Tayyip Erdoğan kanadıyla görüşüyor ve HDP dışı bir koalisyona hazır olduğunu kamuoyu önünde de belirtiyor.

SABANCI MÜZESİNDE AHŞAP KÖŞK’TE ABD’Lİ DİPLOMATIN KATILIMIYLA YAPILAN GÖRÜŞME

CHP ise, özellikle AKP’nin Abdullah Gül kanadıyla görüşmeler yapıyor. Bu görüşmeler, Ağustos ayı sonlarında eski adıyla “Atlı Köşk” diye anılan Emirgan’daki Sabancı Müzesinin girişinde hemen soldaki Ahşap Köşk’te, ABD’li bir diplomatın da katılımıyla başladı. Bizzat olaya tanık olanların verdiği bilgiye göre,  Abdullah Gül’ün oğlunun düğününün yapıldığı günlerde, Abdullah Gül ve Ali Babacan, İstanbul’da Ahşap Köşk’te Şafak Pavey’in başkanlığındaki bir CHP heyeti ile buluştular.


Görüşmede, erken seçimden sonra AKP’nin Abdullah Gül-Bülent Arınç kanadı ile CHP ve HDP’nin bir koalisyon hükümeti kurmaları konusu konuşuldu ve taraflar ilke olarak görüş birliğine vardılar.

ABD-İSRAİL KORİDORUNA ABD ÖZEL KUVVETİ GELDİ

CHP ile Abdullah Gül arasındaki görüşmelerde ABD’li bir diplomatın da bulunması, bu koalisyon tezgahının küresel niteliğini de belirliyor.

Bugün gazeteler, ABD Silahlı Kuvvetlerinden 30 kişilik özel bir timin PKK/YPG bölücülerine kumanda etmek için Suriye’ye geldiği haberini veriyorlar (Aydınlık, Hürriyet, Milliyet ve diğer gazeteler). Bu özel tim, PKK/YPG’nin denetimindeki kantonlarda üs kurmaktadır. Görevleri, ABD’nin “kara gücüm” dediği PKK/YPG askerlerine kumanda etmek, özel savaş konularında eğitim vermek.


TÜRKİYE’DE ABD VE İSRAİL GÜDÜMÜLÜ KÜRT KORİDORU HÜKÜMETİ KURMA ÇABASI

ABD sözcüleri, daha birkaç gün önce Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyindeki PKK/YPG güçlerine yönelik askeri harekâtlarını kınamıştı. Türkiye ile ABD, Suriye’nin kuzeyinde karşı karşıya gelmiş bulunuyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin  24 Temmuz’da başlayan harekâtından sonra ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde kurmaya çalıştığı sözümona “Kürt kantonları” çelişmelerin odağı haline geldi.


Bu koşullarda ABD’nin Türkiye’de AKP’nin Abdullah Gül kanadı ile CHP ve HDP/PKK’yı bir koalisyon hükümetinde birleştirme çabası, Suriye’nin kuzeyindeki ABD-İsrail koridoru planıyla bağlantılı olarak görülüyor. Bu koalisyon hükümetine HDP’yi de katma çabaları, Ortadoğu düzlemindeki saflaşmaya oturuyor.


HDP/PKK’YA VE FETHULLAH ÖRGÜTÜNE HÜKÜMET ORTAKLIĞI

CHP’nin HDP/PKK ile işbirliği, ortak mitingler ve yürüyüşler yapacak kadar sıcak düzeydedir. Abdullah Gül de, birkaç gün önce HDP’nin Meclise girmesinin yararlı olacağını belirtti.


CHP’nin ve HDP’nin son zamanlarda Fethullah Gülen Örgütüne sahip çıkmak için olağanüstü bir gayret içine girmesi, planlanan koalisyonun dördüncü ortağını da belirliyor. AKP’nin Abdullah Gül kanadı ve CHP, bölücü PKK/HDP ve Fethullah Gülen Örgütünün de yer aldığı bir koalisyon hükümeti çabası içindedirler.


AKP İLE KOALİSYON KURMAK İÇİN CAN ATANLAR AKP SALTANATINA TESLİM OLMUŞLARDIR

AKP’nin Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül kanatlarıyla koalisyon kurmak için görüşmeler yapan CHP ve MHP şimdiden AKP saltanatına teslim olmuşlardır.


AKP SALTANATINI MEŞRULAŞTIRANLAR AKP İKTİDARINA SON VEREMEZ

CHP ve Abdullah Gül, ABD’nin denetimi altında HDP/PKK bölücülüğüyle ve Cumhuriyet Düşmanı Fethullah Örgütüyle el ele vererek, AKP saltanatını meşrulaştırıyorlar. Hele Suriye’nin kuzeyinde Türkiye ile ABD’nin karşı karşıya geldiği koşullarda, ABD güdümünde PKK ve Fethullah Gülen örgütüyle birlikte hükümet kurma girişiminde olanlar, AKP iktidarını güçlendirmekten başka bir iş yapmıyorlar. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı ABD’nin mevzilerinde konumlananlar, Türk milletini karşılarına almaktadırlar. AKP iktidarını meşrulaştıranlar, AKP saltanatını yıkamaz.





Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku